Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Назначени са заместник-министри в седем министерства

Фотографија: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов назначи 10 заместник-министри в седем министерства. Предложенията са на ресорните министри.

Доскорошният социален министър Зорница Русинова вече ще е заместник-министър в социалното ведомство. Такава ще е и Росица Димитрова. Тя идва от Велико Търново, където е била е директор по социални дейности и здравеопазване в общината.

В Министерството на регионалното развитие заместник-министър ще е Малина Крумова, вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет. Познат е и другият назначен за заместник във ведомството - Деница Николова, която е била зам.-министър от 2014-а до януари 2017 година.

Заместник-министри на околната среда и водите стават Атанаска Николова - била е на поста от август 2014-а до декември 2016 година, и народният представител от 40-ото Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта. До момента той е председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ".

Александър Манолев ще бъде заместник-министър на икономиката. Бил е председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Жечо Станков ще е заместник на енергийния министър. Той беше на същата длъжност във втория кабинет на Борисов.

В Министерството на младежка и спорта заместник-министър става Ваня Колева. В последните три години тя е парламентарен секретар на ведомството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!