Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Разпределени са ресорите на четиримата вицепремиери

Премиерът Бойко Борисов ще наблюдава лично дейността на министъра на финансите и на три държавни агенции

Фотографија: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще наблюдава лично дейността на министъра на финансите и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“. Разпределени са и отговорностите на четиримата вицепремиери в кабинета.

Томислав Дончев поема надзора над 5 министерства - тези на регионалното развитие, образованието, земеделието, енергетиката и на спорта. Той ще контролира и работата на Държавната агенция "Електронно управление" и Националния статистически институт. 

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще наблюдава и координира общо 6 министерства: социалната политика, здравеопазването, околната среда, транспорта, икономиката и туризма. В неговите отговорности са още Държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето, Държавната комисия за стоковите борси и Агенцията за приватизация.

Силовият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов поема наблюдението над МВР и над Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавните агенции "Архиви", "Държавен резерв" и "Военновременни запаси". 

В ресора на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са министерствата на правосъдието и новото  - за българското европредседателство. Тя ще отговаря също за Държавната агенция за бежанците и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!