Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

КНСБ: Отпадане на добавката за квалификация и прослужено време не стои на дневен ред

Фотографија: БГНЕС


Въпросът за отпадането на добавката за квалификация и прослужено време не стои пред КНСБ, заяви президентът на синдиката Пламен Димитров. Той предупреди, че ако поредният опит на бизнеса да премахне допълнителните пари успее, ще има радикални действия:

Радикална реакция, ако някой се опита да отнеме класа, така че това трябва да е ясно на всички. Това няма да бъде допуснато по никакъв начин и не допускам вариант, в който това да се случи.

По оценка на КНСБ фискалната политика на правителството, заложена в управленската програма, е консервативна и не дава възможност да се постигне по-висок икономически ръст. Основната критика е насочена към намерението да запазят плоския данък.

Димитров пресметна, че бизнесът укрива между 1 и 2 милиарда лева осигуровки:

Между 1 милиард и 2 милиарда липсват някак в системата за осигуряване от показаните пари, върху които са платени данък върху дохода. Не казвам, че нямам обяснение защо това е така, защото по-големите пари са в ДДС-то, а там измамите са много дебели. Да си потърсим и тези милиард - два и тях да си съберем, както събират и се хвалят, че събират едиколко си пари от това и онова.


Повече по темата може да научите от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!