Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Синдикати и знакови имена в бизнеса обсъждат на работна закуска икономиката и ръста на доходите

Фотографија: БГНЕС

Синдикатите и бизнесът ще обсъдят днес икономиката и ръста на доходите в страната. По покана на КНСБ и КТ "Подкрепа" представители на най-големите български предприятия ще участват в бизнес закуска. Президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира предстоящата среща:

Част от отговорния, истински бизнес на България - на закуска! Двадесетина души - символни имена, символни лица на собственици, на мениджъри, които дават брутния продукт на България и не са на жълтите павета. С тях искаме да потвърдим, да верифицираме дали проблемът с кадрите, с квалификацията и с необходимостта на ръст на доходите, за да ги запазим тук, не е най-големият проблем, около който ние заедно да си говорим, а трябва да се занимаваме с класа, с минимална заплата, с минимални осигурителни доходи и други разни щуротии, които, очевидно, в предприятията не са най-важното нещо.
Вчера от КНСБ съобщиха, че на 27 октомври ще организират национален протест в София. Те ще настояват за повишение на доходите с поне 10 процента в бюджетните сектори, ръст на възнагражденията в реалната икономика и запазване на класа за стаж и опит. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!