Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Шофьори са сигнализирали преди месец МРРБ за лошото сцепление на асфалта по пътната мрежа

Фотографија: БГНЕС

Българско обединение на шофьорите са сигнализирали преди месец министъра на регионалното развитие за лошото сцепление на асфалта при завоите, недостатъчните ограничителни съоръжения и растителността, която пречи на добрата видимост по републиканската пътна мрежа.
"Само месец след нашия сигнал стана поредният инцидент, причина за който са и споменатите от нас проблеми по пътищата", пишат в писмо до Националното радио шофьорите. От организацията са предложили решение на част от проблемите, които не изискват голям финансов и времеви ресурс, за да бъдат изпълнени.
Пред репортер на "Хоризонт" водач на микробус, който преминава разстоянието няколко пъти на ден от автогара "Север" до Своге и обратно заяви:
"Наистина, асфалтът не е такъв, какъвто трябва да бъде. На много други места асфалтът има съвсем друго качество - грапавина, която осигурява по-голяма устойчивост при мокро, когато е валяло дъжд, а и зимно време също има голямо преимущество. Много зависи и от самите водачи - не спазват правилата!".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!