Радио Варна - другата сцена!

AMSTERDAM CONNECTION - съпричасност, приемственост и страст към музиката

Амстердам е един от креативните притегателни центрове в Европа, особено когато става въпрос за музика. Това е градът, който е дал много вдъхновение и уроци на артистите събрани в проекта AMSTERDAM CONNECTION. Периодът на пребиваване в Амстердам е и..

обновено на 02.06.18 в 16:32

Дуото Александрина Симеон и Даниел Марк Еберхард в Радио Варна

Огнен дует за глас и пиано на сцената на „Откритие“. Дуото Александрина Симеон (вокал) и Даниел Марк Еберхард (пиано) излизат пред варненската публика в Концертно студио на Радио Варна. Двамата музиканти, които са заедно вече 12 години,..

обновено на 18.05.18 в 17:20

Акустичен рок звуча в първия концерт от Международния фестивал "Откритие"

АКУСТИЧЕН РОК концерт с участието на: РЕНЕГАТ, PAINOUT, HEADMASTER. /от програмата на XXVII международен музикален фестивал ОТКРИТИЕ/.  Снимки: 11 май, Концертно студио на Радио Варна

обновено на 10.05.18 в 11:05

JAZZ Migration с КОНСТАНТИН КОСТОВ ТРИО

Джаз вечер с КОНСТАНТИН КОСТОВ ТРИО. Групата е в състав: Константин Костов, пиано; Димитър Карамфилов, бас и Христо Йоцов, барабани Константин Костов(1979) намира своя път от родната си Враца до големите световни сцени. От 2000-та живее в..

обновено на 27.04.18 в 10:28

Изпята поезия звуча в Концертно студио на Радио Варна

Срещата с „Изпята поезия – изкуството на песента“ в Радио Варна бе с участието на: Кирил Калев (китара, вокал); акомпанимент: Михаил Шишков (пиано) и Лина Шишкова (вокал). За варненската публика артистите бяха подбрали авторски песни на Боб Дилън, Жак..

публикувано на 14.04.18 в 20:30

Джаз вечер с БОДУРОВ ТРИО в Радио Варна

През април Концертно студио на Радио Варна ще бъде домакин на колекция от три концерта, обединени под заглавието „JAZZ Migration”. Обединяващата линия са тримата пианисти, живеещи и активно творящи извън България. „Джаз мигрантите“ са Събин..

публикувано на 13.04.18 в 20:53

Ицко Финци в НЕЩО КАТО ДОМАШЕН КОНЦЕРТ

В Концертно студио на Радио Варна актьорът Ицко Финци, известен както от театъра така и от киното, представи "Нещо като домашен концерт" или опит за музикална автобиография. Той сподели с публиката как е постигнал своите умения и за какво са му..

обновено на 29.03.18 в 13:07

"Добре темперирано пиано" в изпълнение на Велислава Георгиева

Йохан Себастиан Бах и произведението "Добре темперирано пиано" /IIтом, N 13-24/ бе избрала за своя концерт в Радио Варна проф. Велислава Георгиева. Събитието се проведе с подкрепата на Радио Варна. Проф. д-р Велислава Георгиева - Дипломира се в НМА..

публикувано на 27.03.18 в 14:50

Концерт на дуото Милица Божинова и Асен Масларски

В съботната вечер публиката в Концертното студио на Радио Варна посрещна топло и припява на хитовете на творческия тандем Милица Божинова и Асен Масларски. Концертът бе част от програмата на Пролетен салон на изкуствата 2018 на Община Варна. Очаквайте..

публикувано на 24.03.18 в 15:30

Красимир Тасков с клавирен рецитал в Радио Варна

Срещата с таланта на проф. Красимир Тасков бе първото събитие от Пролетния салон на изкуствата 2018 на Община Варна. Публиката в Концертното студио на Радио Варна имаше възможност да се наслади на изпълнението на проф. Красимир Тасков, който бе избрал..

публикувано на 20.03.18 в 14:27