Радио Варна - другата сцена!

Коледен поздрав в Арт салон на Радио Варна

Коледен концерт на малките пианисти на музикалния педагог Саша Парушева.

публикувано на 20.12.17 в 14:50

Концерт на Росен Идеалов (кларинет) и Ростислав Йовчев (пиано)

На 18-ти декември в Концертното студио на Радио Варна слушахме внука на знаменития Идеал Петров – Росен Идеалов (кларинет), и Ростислав Йовчев  (пиано), с програма, бяха включени произведения на Вебер, Брамс, Роберт Шуман, Робърт Мучински, Данко..

публикувано на 17.12.17 в 19:05

Пъстра и празнична "Съботна трапеза" - традицията продължава

На 25-т годишния си юбилей предаването на Радио Варна „Съботна трапеза“ събра изпълнители и гости, за да покаже, че една традиция остава жива, когато има кой да подържа огъня. На сцената излязоха музикантите от Народния оркестър с диригент Данчо..

обновено на 09.12.17 в 16:56

Поезия, акустик рок, джаз и етно в албума „Шарена черга“

Албумът „Шарена черга“ събира на едно място един поет с китара, богослов и преводач заедно със своите приятели актьори и рок/джаз/етно музиканти. Ако се питате какво по-конкретно представлява тази „черга"? Авторите на проекта споделят: тя..

публикувано на 06.11.17 в 14:15

Концерт на лауреатите на втория флейтов конкурс

Награждаване и концерт на лауреатите от втория Международен флейтов конкурс. Композиторът Ангел Котев специално за вечерта на концерта е написал творба за три флейти, която ще се изпълни от именитите музиканти от журито: проф. Георги Спасов..

публикувано на 25.10.17 в 06:05

Концертно студио на Радио Варна посреща млади оперни таланти

Приключи третото издание на Международния музикален конкурс „ART STARS - Звезди на изкуството”. Три бяха категориите в конкурса: оперно, народно и поп пеене. Залите на Радио Варна посрещнаха участниците от категория "Класическо пеене"...

публикувано на 11.09.17 в 16:12

Група BENDIDA в Радио Варна

На 16-ти май в Концертното студио на Радио Варна гостува група „Bendida.  Групата зарадва публиката с авторска музика, изпълнена от китара, вокали, клавир и виола да гамба и акустични интерпретации на хитове като "No More Lies" на Iron Maiden, "Where..

публикувано на 17.05.17 в 12:09

Млади цигулари пред публика в Концертно студио на Радио Варна

На 20 април в Концертното студио на Радио Варна гостуваха четирима млади цигулари със своите преподаватели -маестро Мичо Димитров и Антония Никова-Георгиева. Събитието се организира от Фондация "Европейска Музикална Академия". Маестро..

обновено на 20.04.17 в 15:01

SEVI празнуват седмия си рождeн ден с концерт в Радио Варна

На 14 януари, събота, на живо в ефир и в Концертното студио на Радио Варна група SEVI отбелязаха с концерт своя седми рождeн ден. Група “SEVI” е създадена през януари 2010 г. от Светлана Близнакова – SEVI (певица и композитор) и Рали..

публикувано на 11.01.17 в 13:29

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА МУЗИКАНТИТЕ ОТ НУИ „ДОБРИ ХРИСТОВ“

В дните преди Рождество учениците от НУИ „Добри Христов“ пренесоха коледния дух в Радио Варна. Певци, пианисти и флейтисти ни разказаха на техния специфичен език рождественски истории, като прозвучаха произведения на Джовани Перголези, Доменико..

обновено на 20.12.16 в 20:48