Издателство „Златното пате“

Списък с книгите, които издателство „Златното пате“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:


Галина Златина, "Как чете патето" – Стихчета за животни – Със своите прекрасни илюстрации, тези книжки бързо ще станат любими на вашето дете. Кратките стихчета са подходящи и за съвсем малки деца, които още не могат да задържат вниманието си достатъчно дълго, за да възприемат цяла поемка. Това ги прави също лесни за запомняне, а защо не и за рецитиране.



Шарл Перо, Вилхелм Хауф и др. – Любими приказки, Сборници с приказки – В тези сборници сме събрали любимите приказки на децата, от най-сладкодумните разказвачи. Това са същите приказки, които още бабите ни са слушали като деца. Съвсем същите, каквито те ги помнят или вече не ги помнят чак толкова добре. Затова ние ще ви ги разкажем. Такива, каквито сме ги чули от своите баби, а те – от техните.



Братя Грим – Любими приказки, Сборници с приказки – В тези сборници сме събрали любимите приказки на децата, от най-сладкодумните разказвачи. Това са същите приказки, които още бабите ни са слушали като деца. Съвсем същите, каквито те ги помнят или вече не ги помнят чак толкова добре. Затова ние ще ви ги разкажем. Такива, каквито сме ги чули от своите баби, а те – от техните.



Лафонтен – Басни – Тази поредица събира, като в истинска съкровищница, любимите приказки на малки и големи деца. Разказани са от неувяхващите класици на вълшебните приказки, чиито творби четат всички малчугани в света – Братя Грим, Шарл Перо, Андерсен, Шехерезада, Вилхелм Хауф и други. Книгите са много подходящи за тези, които вече знаят буквите и сега започват да четат. Големият размер на книгите позволява те да имат богати илюстрации, без от това да страда текстът. Така вашето дете ще изпита едно пълноценно изживяване от досега си с мъдростта на приказния свят.


Галина Златина, "Спасяването на врабчо" – Горски приключения – Тези приказки в стихове разказват на малкото дете за най-различни случки, патила и проблеми. Те трудно или лесно биват преодолявани чрез задружни усилия. А светът на животните е само привидно горски. В него се случват съвсем човешки приключения и малчуганите трупат безценен социален опит, като се вълнуват заедно с горските обитатели, търсят правилното решение и се радват на успехите им.


Галина Златина, "Житената питка", Приказки незабравими в рими – Класическите поеми са любими на децата. Те са чудесен помощник на учителките в детските градини и на малчуганите, които започват да четат самостоятелно. В тази поредица са събрани творбите на най-сладкодумните поети в детската литература. Историйките им се четат с лекота и изграждат у детето представите за добро и лошо. Книжките забавляват и възпитават.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“

В „Нашият ден“ ви представяме книгите, които подарява на слушателите издателска къща „КХ - Критика и Хуманизъм“. Къщата е единственият български издател, специализиран в съвременни хуманитарни дискурси, убеден, че трябва да допринася за поддържането на множество равностойни гласове в хуманитаристиката чрез роля на помощник и предизвикател. Сред..

публикувано на 19.12.19 в 10:25

Издателство „Парадигма“

Издателство „Парадигма“ е основано през 1997 г., а през 2011 г. стартира онлайн книжарницата „Парадигма“ с мотото „Знанието е при нас“. Издателството се фокусира върху издаването на историческа литература. Сравнително равномерно са представени политологията, философията, психологията и езикознанието. От 2008 г. дейността постепенно се разширява с..

публикувано на 09.12.19 в 14:46

Издателство „Scribens“

Издателство „Scribens“ е ориентирано главно около съвременната българска художествена литература и интердисциплинарно изкуство.  Ето книгите, които издателство „Scribens“ подарява: Нинко Кирилов, „По-сурово“  –  Решителна, по-грапава, по-сурова – поезията на Нинко Кирилов прави разходка из сетивния свят и става негов безмълвен воайор през..

публикувано на 09.12.19 в 14:18

Издателство „Сиела“

Списък с книгите, които издателство „Сиела“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Джон Хюз, "Сам вкъщи"  – познатият и обичан филм, сега е илюстрована книга за цялото семейство, в остроумния преразказ на Джон Хюз и с очарователните коледни илюстрации на Ким Смит. Да си..

публикувано на 09.12.19 в 12:19

Издателство „Колибри“

Списък с книгите, които издателство „Колибри“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Исабел Алиенде, "Къщата на духовете"  –   Живите представители на четири поколения, сенките на предците, духовете, излезли от семейните предания – всички те обитават голямата къща, за която ни..

публикувано на 09.12.19 в 11:46