Национални културни празници „Албена 2015” – събитие в духовния живот на България

БНР Новини
Иван Гранитски в студиото на "Нашият ден"

И тази година Националните културни празници „Албена” бяха очаквани с нетърпение и посрещани с неподправен интерес. Събитието, организирано от издателство „Захари Стоянов, „Албена” АД и 10 общини, включваше обиколка на градове и населени места от Североизточна България. По време на литературните вечери по места бяха представени: книга втора „Светът в пламъци” на акад. Георги Марков, посветена на Втората световна война; най-новите книги на акад. Константин Косев - „Българският възрожденски дух” и „България и княз Бисмарк”, както и премиерата на уникалната книга „Хан Тервел”, написана от писател и историк - акад. Антон Дончев и акад. Васил Гюзелев.
Навсякъде, където авторите се срещаха с публиката си, имаха възможност да разберат какво чете и дали чете нашият съвременник и какво го вълнува в неясното ни политическо време.
За срещите и емоциите по време на тазгодишните културни празници „Албена 2015” в студиото на „Нашият ден” гостува писателят и общественик Иван Гранитски – директор на издателство „Захари Стоянов” – основният „виновник” за превръщането на националните културни празници „Албена 2015” в събитие в духовния живот на страната ни.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!