Изграждането на правова държава може да се постигне не само чрез промени в Конституцията на България, но и посредством комплексни и взаимосвързани промени във всички нормативни актове

Снимка: Емил Николов
Какви са предизвикателствата пред нотариалната гилдия днес? Какви ще бъдат приоритетите на новия председател на Камарата на нотариусите Димитър Танев през започналия мандат? Кои бяха основните акценти в диалога на срещата между министъра на правосъдието Екатерина Захариева и представители на нотариалната камара? Преодоляването на кражбите на фирми и усилията на нотариалната гилдия в това отношение. До къде стигнаха дебатите около проектозакона за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата и противоречи ли той на Конституцията на България и на ГПК?
Изграждането на правова държава може да се постигне не само чрез помени в Конституцията на България, но и посредством комплексни и взаимосвързани промени във всички нормативни актове – това каза председателят на Камарата на нотариусите Димитър Танев в интервю за „Законът и Темида“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!