По нареждане на Главния прокурор ръководството и надзора върху разследването на реконструкцията и модернизацията на „Зоокът“ – гр. Пловдив ще се осъществява от Градска прокуратура

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Софийска градска прокуратура по делото се провеждат активни процесуално следствени действия. Иззета е цялата документация във връзка с проведената процедура по Закона за обществените поръчки с обект „реконструкция и модернизация“ на „Зоокът“ – град Пловдив“. Разпитват се свидетели.
При предприемане на действия по привличане към наказателна отговорност на конкретни виновни длъжностни лица ще Ви уведомим допълнително. По разпореждане на главния прокурор, вашият сигнал е изпратен на административния ръководител на Софийска градска прокуратура – пише в писмо, което водещата на предаването „Законът и Темида“ получи от прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор след като Анелия Торошанова подаде сигнал до главния прокурор с основателното съмнение за извършени нередности и закононарушения по сделката в града под тепетата след излъченото на 11 ноември 2016 г. предаване, свързано с реконструкцията на „Зоокът“ – Пловдив. За да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването, с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров от 15.11.2016 г. е разрешено разследването по това съдебно производство да се проведе в район, различен от района на съда, компетентен да разгледа делото (в случая Окръжен съд гр. Пловдив) – се уточнява в писмото на говорителя на Цацаров прокурор Арнаудова до водещата на „Законът и Темида“ Анелия Торошанова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!