Националният дворец на децата – уникално богатство на знания и възпитание на подрастващите

Снимка: Национален дворец на децата

Националният дворец на децата е най-голямата институция в България за допълнително образование и възпитание, за пълноценно ангажиране на свободното време на децата и младежите и превантивна работа с подрастващите. В него децата откриват и развиват своите умения, дарования и таланти в над 50 разнообразни педагогически форми в пет основни направления: „Наука, техника и технологии”, „Изкуства”, „Спорт”, Предучилищна школа –„Любознайко”, Образователно-игрови център „Знам и мога”.

За историята на двореца  на децата, формите на обучение, участието на децата в международни конкурси и фестивали разказва Албена Мерджанова – заместник директор на Националния дворец на децата.
Албена Мерджанова

В НДД успешно се реализират редица проекти, подпомагащи цялостната дейност и успешното провеждане на многобройните и разнообразни инициативи – кампании, фестивали, конкурси, състезания, олимпиади, изложби, спектакли, концерти. Специално внимание се отделя на внедряването и прилагането на съвременни образователни технологии в учебно-възпитателния процес, на осъвременяването на уменията на преподавателите с оглед насърчаване на иновациите и развитие на знанието.

Националният дворец на децата е член на Европейската асоциация на институциите за свободното време на децата и младежите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!