До 10-ина дни ще са готови 1100 м от ремонтирания бул. "Дондуков"

| обновено на 04.09.17 в 17:48
4
Снимка: Олга Добрева, БНР
До 15 септември трябва да бъде пуснато част от движението по бул. „Ал. Дондуков“ в участъка от ул. „Сердика“ до ул. „Г. С. Раковски“ и от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспектирането на ремонта на ключовия булевард заедно със зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев.

Участъкът от ул.„Г. С. Раковски“ до бул.„Васил Левски“ трябва да приключи до края на октомври - началото на ноември при благоприятни атмосферни условия. Ще се работи с удължено работно време.
Ремонтът на тротоарите ще продължи след 15 септември.

Общата дължина на ремонтирания участък на бул. ”Княз Александър Дондуков” от ул. „Сердика” до ул. „Кракра” е 1,1 км. Запазва се ширината на пътното платно и тротоарите, като в южната му част се обособява двупосочно велотрасе, което се изгражда със специален гранитоиден паваж.

Полага се гранитна настилка на пътните платна и трамвайното трасе, в това число и в кръстовището с ул. „Г. Раковски“. Трамвайното трасе се реконструира на дълбочина 75 см. Изградена е и цименто-стабилизирана основа.

Паветата, с които ще бъде изградена велоалеята на бул. „Дондуков“ се доближават максимално като визия до оригиналните на пътната настилка, но са гладки, за да могат велосипедистите да нямат проблеми при придвижването си, обясни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев.

Съществуващите гранитни бордюри се пренареждат и фугират. На местата на пешеходните пресичания в кръстовищата се изпълнява понижение на бордюрите и тактилни ленти, с цел осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и майки с детски колички.

Реконструира се контактно-кабелната мрежа и стълбовете на контактната мрежа, както и тролейбусната контактна мрежа от кръстовището на бул. „Княз Ал. Дондуков” и бул. „Васил Левски” до ул. „Кракра”, включително и двете кръстовища. Изпълнява се реконструкция на уличното осветление.

Догодина от 1 юли трябва да започне строежа на новото трамвайно трасе около НДК, това каза зам.-кметът Евгени Крусев. Вариантите, които се обсъждат от експертите от Столичната община са два като предстои да бъде обявена обществена поръчка, за да бъде избран изпълнител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия