Д-р Султанка Петрова: Трябва да говорим позитивно за България и народа ни

Д-р Султанка Петрова
Снимка: личен архив
Успешното Българско председателство на Съвета на Европа е един от основните приоритети в управлението на правителството. В края на 2017 година беше приета програмата на България за председателството. В проекта на програмата намериха място проблемите свързани с бедността при децата, бъдещето на труда, хората с увреждания, Европейския социален стълб и др. През 2018 година предстои по-нататъшно задълбочаване на двустранните политически, икономически и културни отношения със страните от Югоизточна Европа.
Моите приоритети в Министерство на труда и социалната политика ще бъдат насочени към социалната икономика, предприемачество и иновации, корпоративната социална отговорност, ограничаване негативните демографски тенденции, като усилията ни ще бъдат насочени към младите хора на България. Предстоят промени, които ще бъдат направени в Национален институт по помирение и арбитраж, за подобряване ефективността и качеството на работа.
Ще продължим да работим с отговорност към възрастните хора, защото ние сме най- бързо застаряващата нация. Всички остаряваме, всички имаме майки и бащи, които са ни родили, отгледали и възпитали. Може би пропускаме да се запитаме какво им е коствало това да ни образоват, да ни подкрепят, да ни помагат, да ни мотивират да се борим и да вървим напред.
Най-важното и приоритетно за мен през 2018 година ще бъде да започнем да говорим позитивно за България и за своя народ. Време е духовното и интелектуално израстване да стане наш приоритет. Какво още каза д-р Султанка Петрова в предаването днес чуйте в звуковия файл.
Заместник социалният министър е категоричен, че трябва да спрем да се страхуваме от това какво ще кажат съседите, да спрем да се страхуваме, че сме щастливи, че сме влюбени, че обичаме: Убедена съм, че ако искаме да променим България, трябва първо да променим своите мисли, да бъдем позитивни, състрадателни, милосърдни. Да, има много причини да сме гневни и недоволни – дългото чакане на промени, реформи, подменени и забравени ценности, традиции, култура, идентичност, идеали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!