Една различна изложба „Познати и непознати вдъхновения – 2”

| обновено на 01.06.18 в 15:48 БНР Новини
9
Част от рисунките от изложбата „Познати и непознати вдъхновения – 2”.
Снимка: Кирчо Стоичков

В Международния ден на детето, 1 юни, в сградата на БНР се откри изложба рисунки на възпитаниците на училище „Луи Брайл” за деца с нарушено зрение, както и на ученици от Средно специално училище за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев”. Директорът на програма „Христо Ботев“, Кирил Калев откри изложбата.

Тя се провежда за втори пореден път под заглавие „Познати и непознати вдъхновения“. Нейни съорганизатори са програма „Христо Ботев“ на БНР и Международна фондация МИТРА. Част от творбите доскоро са били част от експозиция в Съединените щати.

Изкуството е територия, в която отсъстват грешки и няма място за съревнование, а детските рисунки представят картина, която трогва и ни напомня, че трябва да пазим, ценим и развиваме детското въображение и вдъхновение.

Сред гостите на откриването бяха Елка Белокапова – директор на СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл”, Севдалина Джонгарска – директор на Средно специално училище за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев”, Димитрина Колева – основател на фондация МИТРА, Гергина Тончева, член на управителния съвет, художникът Теодор Лулчев – преподавател в Националната художествена академия, журналисти от БНР, както, разбира се, авторите, техни роднини и приятели.

Снимки: Кирчо Стоичков

Вижте моменти от откриването на изложбата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия