Чудеса за малките герои

БНР Новини
Моника Златанова и Маргарита Габровска от фондация "Нашите недоносени деца“
Снимка: Здравко Петров

Преди дни беше дадено начало на кампанията "Големи чудеса за малките герои", организирана от фондация "Нашите недоносени деца". Целите на кампанията са няколко - от закупуване на техника до изграждане на семейни стаи в неонатологичните отделения и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца "Малки чудеса".

Според данните, които цитират от сдружението, 30% от недоносените деца получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки проблеми. Затова от фондация "Нашите недоносени деца" повдигат въпроса за необходимостта от подкрепа и след като детето бъде изписано от отделението. Защото не само недоносеното бебе преминава през труден период, но и цялото семейство. Родителите също имат ли нужда от психологическа подкрепа и от информация какво се случва и как да се справят.

Според данните над 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. Т.е. тези проблеми ни засягат всички - като общество, независимо дали сме в ролята на родители, близки или приятели.

За хората, които помагат, за хората, които подкрепят каузата и за проблемите, които трябва да бъдат решени – за всичко това говорим с Моника Златанова и Маргарита Габровска от фондация "Нашите недоносени деца“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!