ЕВРАНЕТ ПЛЮС

Поколението Z podcast - Разни работи за работа и Поколението Z за работата

Претенциозни или амбициозни? Кариеристи, опортюнисти? Мечтатели или иноватори? Или по-скоро реализатори на вечния човешки копнеж – професия, която обичаш и шанс да израстеш, но не само в работната йерархия, а и в житейската анархия? Може би това ще..

публикувано на 28.04.22 в 10:00

Орбан, Украйна и Западните Балкани

Европейската комисия задейства за пръв път принципа за върховенство на закона срещу Унгария, два дни след като премиерът Виктор Орбан спечели парламентарните избори за четвърти път. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви пред..

публикувано на 28.04.22 в 09:15

Поколението Z podcast - Най-депресираното поколение?

Членовете на Поколението Z израстват в епоха на повишен стрес и тревожност. В световен мащаб около 70% от тийнейджърите от всички полове, раси и нива на семейни доходи казват, че тревожността и депресията са значителни проблеми сред техните връстници...

публикувано на 27.04.22 в 17:00

Поколението Z podcast - Поколение без граници

Поколението Z в момента е най-многобройното поколение на Земята. Те са младите и активни хора, в чиито ръце е бъдещето на човечеството. Те общуват главно през интернет, учат онлайн, събуждат се със смартфон в ръка, хранят се със смартфон на масата, лягат..

публикувано на 27.04.22 в 13:00

Планът за възстановяване и устойчивост залага 1.5 млрд. лева за енергийна ефективност на жилищни сгради

 „Един от най-зелените планове в Европейския съюз“. Така председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи българския План за възстановяване и устойчивост. По думите й той отговаря на много сериозни изисквания и условия,..

публикувано на 25.04.22 в 08:00

Космически амбиции: Две нови инициативи на Европейската комисия

Амбициите за запазване на водещото място на Европа в изследването и използването на космоса и по-нататъшно развитие на космическите технологии и комуникации бяха потвърдени с две нови инициативи на Европейската комисия - за Сигурността на..

публикувано на 21.04.22 в 06:45

Green Deal Podcast 2022 - Младите са Ключът

В този епизод на Green Deal BNR 2022  подкаст  питаме студенти и университетски преподаватели: - доколко младите днес се доверяват на политиците за промяна в името на по-добро бъдеще - биха ли участвали в политиката и какви са начините - как..

публикувано на 19.04.22 в 13:05
Евродепутатът Илхан Кючюк

Може ли Европа да гарантира решаването на проблемите между България и Северна Македония?

България трябва да пусне Северна Македония в Европейския съюз. Това каза в София преди дни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен . Веднага след визитата ѝ у нас обаче, част от партиите в управляващата коалиция обявиха, че не са..

публикувано на 18.04.22 в 06:35

ЕС подкрепи новите планове за европейската отбрана

Съветът на ЕС одобри официално Стратегическия компас . Новата стратегия трябва да гарантира отбранителната автономия на ЕС. Тази автономия трябва да бъде гарантирана от до 5 000 войници , които могат бързо да бъдат разполагани в различни видове..

публикувано на 14.04.22 в 06:30
https://www.pexels.com/

Green Deal Podcast 2022 - Споделената икономика: нови възможности и ефективно използване на ресурсите

Икономиката на споделянето не е ново явление.  Новото е, че все повече нейни елементи са около нас. За липсата и необходимостта от регулирането й в подкаста Green Deal 2022 говори Веселин Илиев от Българската стопанска камара. За споделените..

публикувано на 13.04.22 в 14:39

Конференция за бъдещето на Европа – по-добри и реални възможности за ЕС

Конференцията за бъдещето на Европа е уникална и навременна възможност за европейските граждани от цяла Европа да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. Граждани, които не са имали допир до европейските институции и..

публикувано на 11.04.22 в 08:00

Европейският парламент с призив за забрана на „златните паспорти“

"Схемите със „златните паспорти“ и „златните визи“ нямат за цел да привлекат значими инвестиции в европейската икономика. Те са замислени за сенчести сделки със съмнителни пари", казва евродепутатът София ин'т Велд. Европейският парламент настоява за..

публикувано на 07.04.22 в 06:35
Снимка: www.pexels.com

Green Deal BNR 2022 Podcast - Чат, мейли, социални медии: дигиталното замърсяване на ежедневните ни постове

Автор: Катя Василева Въглеродният отпечатък на цялата ни електронна комуникация в световен мащаб съставлява 3,7% от общия обем на въглеродните емисии. Привидно изглежда, че файловете ни не заемат място, отиват някъде в „облака“ и буквално не ги виждаме...

публикувано на 05.04.22 в 13:25
ТЕЦ

Войната в Украйна - възможност за преосмисляне на европейската "Зелена сделка"

Войната на Русия в Украйна изправи Европа пред дебата за енергийната сигурност на общността. Руската агресия срещу съседната държава провокира санкции срещу режима на Путин, които обаче изкараха на преден план з ависимостта на държавите-членки на..

публикувано на 04.04.22 в 07:00

ЕС с план за намаляване зависимостта от руските газови доставки

След дълги и тежки дебати европейските лидери се договориха по общата енергийна политика на Европейския съюз в рамките на кризата, засегнала Европа. Представителите на страните-членки приеха предложението на Европейската комисия да се премине към..

публикувано на 31.03.22 в 11:20

Green Deal BNR 2022 Podcast - Климатичната тревожност: мисия невъзможна в България

Автор: Добромир Видев В рамките на този епизод на подкаста Green Deal BNR 2022  ще научите: Защо к лиматичната тревожност e мисия невъзможна в България. Макар и да има регистриран интерес, България е сред..

обновено на 29.03.22 в 16:13

Поколението Z / Gen Z Подкаст - Поколението Z срещу войната Z

Броени дни след началото на войната в Украйна на 24 февруари 2022 година латинската буква Z се превърна в основния символ на обществена подкрепа за Русия. В рамките на този епизод на подкаста Поколението Z научавате как децата на това поколение..

публикувано на 29.03.22 в 14:00

Развитие на културния, творческия и аудио-визуалния сектор

Културата и творчеството имат силно социално и икономическо измерение. По думите на българския еврокомисар Мария Габриел те генерират около 4% от БВП на ЕС през 2019 г. и над 7 милиона работни места. Пандемията засяга сектора с 30% загуба на..

публикувано на 28.03.22 в 08:00
Европейският комисар, отговарящ за вътрешния пазар Тиери Бретон по време на дискусията с Комисията на ЕП по вътрешния пазар.

ЕП търси начини за ефективна борба с пропагандата в онлайн платформите

„Говорим за война - класическа с всички зверства, които носи със себе си и за такава, която надхвърля физическото бойно поле, в което Украйна очевидно се превърна. Видяхме руската пропагандна машина и как новините се превърнаха в новото бойно..

публикувано на 24.03.22 в 06:30

ЕС работи за правилен баланс в Закона за изкуствения интелект

Безспорно изкуственият интелект не е научнофантастичен филм - това е ключова нова технология, която е част от много от ежедневните ни дейности: алгоритъмът, който решава какво виждате във вашия Фейсбук фийд или позволява да намерите пътя с..

публикувано на 21.03.22 в 07:00