ЕВРАНЕТ ПЛЮС

Евродепутатът Петър Витанов: България трябва да развива алтернативен транспорт на авиационния

България се е присъединила към т.нар. холандска декларация, която отправя апел към Европейската комисия да анализира и предложи законови мерки спрямо авиационния бизнес заради въглеродните емисии. Решението е взето след дебат от правителството...

публикувано на 16.12.19 в 08:05

Европейският парламент призова всички държави членки да ратифицират Истанбулската конвенция без отлагане

Европейският парламент призова всички държави членки да ратифицират Истанбулската конвенция без отлагане. Евродепутатите искат насилието над жените да бъде включено в каталога на признатите от Европейския съюз престъпления, като в залата по време..

публикувано на 13.12.19 в 16:40

За приоритетите на новата Европейска комисия

Комисия, основана на шест амбиции, така наричат комисията „Урсула фон дер Лайен“, чийто мандат стартира на 2 декември. „Европейски зелен пакт“, „Икономика в интерес на хората“ и „Подготвена за цифровата ера Европа“ – това са първите три от приоритетите,..

публикувано на 13.12.19 в 11:45

Защо етническите и културните малцинства в Европа се нуждаят от защита

Приблизително 8% от гражданите на Европейския съюз принадлежат към малцинства, а около 10% говорят регионален или малцинствен език, показват данни, цитирани в резолюция на Европейския парламент. Те още веднъж потвърждават разбирането, че Европа е..

публикувано на 13.12.19 в 08:35
Олег Сенцов

Олег Сенцов, носител на наградата "Сахаров": Путин не иска да има мир в Донбас

Олег Сенцов, носителят на наградата „Сахаров“ за 2018 г., получи своето отличие в Европейския парламент в Страсбург. Украинският филмов режисьор и активист беше освободен от руски затвор в началото на септември при размяна на затворници между Москва и..

публикувано на 12.12.19 в 15:44

Младежката награда "Карл Велики" за 2020 - шанс да получите признание за своя проект

Ако сте на възраст от 16 до 30 години и имате проект с европейско измерение, младежката награда „Карл Велики“ e шанс да получите финансова подкрепа и известност. И тази година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл..

публикувано на 12.12.19 в 09:45

Европейският бизнес представи приоритетите си за новия програмен период на Европейската комисия

Европейският бизнес обяви приоритетите си за новия програмен период. По време на работна среща в Брюксел, президентите на най-големите федерации на индустрията и работодателите от Европа, членове на“ Бизнесюръп“, заедно с евродепутати, обсъдиха..

публикувано на 10.12.19 в 15:25

Устойчива Европа – устойчиво бъдеще

С това мото Финландия започна председателството на Съвета на Европейския съюз на 1 юли и въпреки правителствената криза, в която се намира, успешно се справя с поставените задачи. Говори нейно превъзходителство Пяйви Блиника – посланик на Финландия у нас:..

публикувано на 10.12.19 в 08:30

България може да спечели от европейските политики за климатичните промени

Европейците искат да се предприемат реални действия за борба с изменението на климата и Европа да заеме водеща роля в тази борба. „ Работим много активно по въпросите на климата и на климатичните промени защото виждам, от една страна, голямото..

обновено на 09.12.19 в 15:13

Европейската комисия с нови идеи за решаване на бежанската криза

Миграцията и начините за справяне с проблема с миграционните потоци в Европа остават един от приоритетните въпроси за Европейския съюз и в мандата на новоназначената Европейска комисия. Председателят й Урсула Фон Дер Лайен вече даде заявка, най - късно..

публикувано на 09.12.19 в 12:52

Андрей Новаков: България е активна в преговорите за разпределянето на европейските фондове до 2027 г.

Повече пари за регионите в Европейския съюз и по-лесен достъп до финансиране предвижда общият регламент за фондовете на ЕС от 2021 до 2027 година. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков , главен преговарящ по основния регламент за Европейските..

публикувано на 09.12.19 в 11:23
евранет  плюс Ева Майдел

Нова стъпка към улесняване работата на платформите за групово финансиране

След бум-а на уеб сайтове за колективно пазаруване в световен мащаб, настъпва ерата и на груповото финансиране. Анализаторите говорят за груповото поведение на различни кръгове хора и потребители, които търсят нови и интересни начини за реализиране..

публикувано на 06.12.19 в 10:25

Евродепутатът Емил Радев - първият българин в ръководството на групата за хуманно отношение към животните в ЕП

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев е първият и засега единствен българин, избран за вицепрезидент на интерпарламентарната група за благосъстояние и хуманно отношение към животните. радев работи в тази група за пореден мандат. В представянето на..

обновено на 06.12.19 в 07:55

Европейската регионална политика в програмния период на ЕС 2021- 2027 г.

Политиката на сближаване на ЕС за икономическо и социално развитие, помага на регионите да станат по-иновативни.  Пет са основните цели, които ще стимулират инвестициите в ЕС за периода 2021 – 2027 година.   Средствата от Европейския фонд за..

обновено на 05.12.19 в 10:10

„От фермата до вилицата“ – новата политика на Европейския съюз за храните

Общата идея е за дългосрочна и интегрирана хранителна политика в рамките на съюза в новата Обща селскостопанска политика, която да гарантира безопасни, качествени и достъпни храни за всички европейски граждани, но без да навреди на участниците във веригата..

публикувано на 05.12.19 в 08:30

ЕИБ - първата климатична банка

Президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер представи в Мадрид идеята базираната в Люксембург финансова инвестиция да се превърне в климатична банка. "Лесно е просто да кажем, че трябва да се отървем от фосилните горива. Но трябва да..

публикувано на 04.12.19 в 07:20

Мария Габриел представи програмата си за новия мандат на Европейската комисия

Еврокомисарят по иновации, изследвания, култура и младеж Мария Габриел представи в София програмата и приоритетите си в новия мандат на Европейската комисия. В изложението си, тя посочи задоволството от факта, че ресорът й е с ново име, защото за..

публикувано на 03.12.19 в 14:20

Европейската интеграция на Западните Балкани – въпросителни и движение

Какъв е напредъкът за страните от Западните Балкани в областта на европейската интеграция след приемането на Декларацията от София през 2018 година, която потвърди европейската перспектива на региона и лансира Приоритетната програма от София с конкретни..

публикувано на 03.12.19 в 08:30

НАТО на 70 години: ЕС, сигурността на Европа и равносметка за евроатлантическото единство

Погледите вече са насочени към срещата на върха в Лондон на 3 и 4 декември, на която бъде отбелязана 70-ата годишнина на НАТО, а лидерите на 29-те страни членки ще се опитат да демонстрират единство, изправени пред въпроса за бъдещето на алианса...

публикувано на 02.12.19 в 12:21

Борбата с климатичните промени - приоритет пред новата Европейска комисия. Предизвикателствата пред новата бюджетна рамка на Евросъюза

Европейският парламент призовава за намирането на решение относно следващия дългосрочен инвестиционен бюджет на ЕС и предупреди за риска от прекратяване на финансиране на европрограмите. Все повече са гласовете на скептиците за постигане на споразумение..

публикувано на 30.11.19 в 08:20