Владимир Шопов: Най-силните последствия от този вот са вътрешнополитически

Името на следващия председател на ЕК най-вероятно е Жан-Клод Юнкер, каза в "Преди всички" политологът Владимир Шопов. Може да се получи много заплетена ситуация. Но ако шефът на ЕК бъде от десницата, вероятно ще й се наложи да предостави..

публикувано на 26.05.14 в 10:52

Найджъл Фараж: Постигнахме историческа победа, сънят се превърна в реалност

Найджъл Фараж заяви, че е постигнал най-невероятния резултат в британската политика за последните 100 години , след като неговата Партия за независимост (ЮКИП) спечели изборите за европейски парламент. Думите на Фараж напълно се подкрепят от..

публикувано на 26.05.14 в 10:44

Орлин Спасов: Кампанията за евроизборите беше вяла, има умора от политическото

Станахме свидетели на умерена предизборна кампания за европейските избори, без тежки скандали и компромати. Малко партии си позволиха по-агресивен тон. Това обобщи в предаването "Преди всички" Орлин Спасов Фондация "Медийна демокрация". Загуби се..

публикувано на 26.05.14 в 10:43

ANO спечели евровота в Чехия

Победител в изборите за Eвропейски парламент в Чешката република е ANO с 16,13 %. Плътно след нея и със същия брой мандати се нареждат ТОП 09 и социалдемократите. Избирателната активност в страната е рекордно ниска - 18,2% , сочат данните на..

публикувано на 26.05.14 в 09:48
Светослав Малинов

Светослав Малинов: Има тежко разминаване между парламента и резултатите от евроизборите

Има много тежко разминаване между парламента и резултатите от евроизборите. Иначе, този парламент може да изкара целия си мандат, ако не следва политическа, а математическа логика. А политическата е, че има две нови политически сили, а..

публикувано на 26.05.14 в 09:26

Александър Симов: От евроизборите не следва непременно, че правителството трябва да си ходи

Не виждам защо правителството да бъде обявявано за нестабилно и да следва идеята, че изборите са политически тест. От друга страна, след заявките на ДПС не знам дали цената на управлението няма да стане прекалено голяма , каза в..

публикувано на 26.05.14 в 09:21

Йончев: Правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа, това означава избори

Днес правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа сред избирателите, а това означава избори. Това подчерта в предаването "Преди всички" Румен Йончев от "България без цензура". Каним всички партии, прекосили бариерата, на един..

публикувано на 26.05.14 в 09:20

Владимир Уручев: Резултатът от евроизборите е вот на недоверие към кабинета на Орешарски

ГЕРБ е категоричен победител, при това – с огромна разлика между първия и втория. Политиката на правителството и неяснотата около това кой управлява доведе до подчертано гласуване в полза на политическите сили, които са опозиция ,..

публикувано на 26.05.14 в 09:19

Ганев: Предсрочни парламентарни избори са неизбежни, "Атака" ще стане по-послушен партньор на управляващите

Предсрочни парламентарни избори са неизбежни. Партия "Атака" ще стане доста по-приемлив партньор на управляващите след тези избори – изборите за Европейски парламент. Ще стане доста по-послушен. Това обяви в предаването "Преди всички" Димитър..

публикувано на 26.05.14 в 09:18

Крайнолявата партия "Сириза" печели евровота в Гърция

Крайнолявата партия "Сириза" печели евровота в Гърция с три процентни пункта пред управляващите консерватори от "Нова демокрация", съобщи АФП. Като трета сила в южната ни съседка излиза крайнодясната "Златна зора" с 10% от гласовете, което й..

публикувано на 26.05.14 в 08:56
Марин льо Пен

Крайнодесният Национален фронт спечели европейските избори във Франция

Крайнодесният Национален фронт спечели европейските избори във Франция. В емоционална реч премиерът Манюел Валс определи резултатите като политическо земетресение . Антиевропейската и ксенофобска партия на Марин Льо Пен печели около 25%..

публикувано на 26.05.14 в 08:54

Евроскептиците събират общо над 120 мандата в ЕП

Резултатът на евроскептичните партии е голямата изненада на избори в Европейския съюз. Те печелят вота във Франция, Великобритания и Дания и за първи път правят пробив в Германия. Евроскептиците ще имат общо над 120 мандата в Европейския парламент...

публикувано на 26.05.14 в 08:51

Цветозар Томов: ГЕРБ може да вземе седем мандата

На базата на досегашните данни нямаме шест мандата за ГЕРБ и по четири за БСП и ДПС, а имаме седем мандата за ГЕРБ, за БСП - четири, три за ДПС, два за "България без цензура" и един за Реформаторския блок. Ако ГЕРБ не успее да спечели..

публикувано на 26.05.14 в 08:50

В Дания изборите печели евроскептично настроената Датска народна партия

Евроскептично настроената Датска народна партия печели убедително евроизборите в Дания. На провеждащия се успоредно референдум в страната датчаните подкрепиха присъединяването на Дания към Единния патентен съд на ЕС. Близо 24% от датчаните,..

публикувано на 26.05.14 в 07:55

Антиимигрантската ЮКИП спечели изборите за Европейски парламент във Великобритания

Антиимигрантската ЮКИП спечели изборите за Европейски парламент във Великобритания. Убедителният резултат ще даде на партията на Найджъл Фараж не само по-силен глас в Брюксел, но я превръща и в сериозна политическа сила на Острова. По-късно..

публикувано на 26.05.14 в 07:50

Пресконференция на Реформаторския блок за резултатите от евроизборите

Тези избори са основание за незабавно искане на оставка на правителството. Това заяви на пресконференция в НДК говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. По думите му Пламен Орешарски е бившият премиер на България. На тези избори..

публикувано на 26.05.14 в 02:50

Пресконференция на ДПС за резултатите от евроизборите

Вторият в листата на ДПС за евроизборите Делян Пеевски съобщи, че отстъпва мястото си в Европейския парламент на Искра Михайлова. Пеевски каза това на пресконференцията на ДПС след евровота в НДК. Той заяви, че евродепутатството не е самоцел за него и..

публикувано на 26.05.14 в 02:15

Общият брой на гласувалите в чужбина български граждани е 25 353

Общият брой на гласувалите в чужбина български граждани е 25 353, съобщиха от Министерството на външните работи. Гласуването приключи в 34 държави.

публикувано на 26.05.14 в 01:45

Множество сигнали и жалби за нарушения в изборния ден постъпиха в ЦИК

Множество сигнали и жалби за нарушения в изборния ден постъпиха в Централната избирателна комисия, въпреки това от там смятат, че проведеният евровот не е опорочен. Избирателната активност едва ли ще надхвърли тази от предишните избори за..

публикувано на 26.05.14 в 01:00

Пресконференция на Коалиция за България за резултатите от евроизборите

Очевидно, че резултатите са незадоволителни, разочароващи за Коалиция за България, за нашата обща кауза. Това обобщи на пресконференция в НДК лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев. Той отбеляза, че избирателната активност е ниска. И добави: Да кажа..

публикувано на 26.05.14 в 00:55