20 години "Сцена на кръстопът"

Театроведът Пенка Калинкова написа книга "20 години "Сцена на кръстопът", посветена на юбилейното издание на пловдивския фестивал, който започва от 10 септември в Пловдив. Премиерата на книгата е на 11 септември. Калинкова е от фестивалния екип от първия ден на театралния фест.

В интервю за Радио Пловдив  Калинкова открои значимостта на фестивала за Пловдив. Дори Стефан Данаилов, който  преди 20 години доведе в Пловдив чудото на този театрален празник не си е представял колко дълго време може да издържи - вече 20 години. 

Калинкова  представи и структурата на книгата, в която са всички, вградили се в темелите на фестивала, и анонсира предстоящото 20-о издание на феста. Като открои премиерите, между които и "Ана Каренина" за първи път на българска сцена и английска театрална трупа, която ще играе Шекспир със стилистиката на неговото време.

Мотото на фестивала "Сцена на кръстопът" тази година е Безкрая. Както мъдрото " Животът е кратък, а изкуство е вечно", казва Калинкова. Театърът притежава безкрайността на изкуството.

Цялото интервю на Галя Митева с Пенка Калинкова можете да чуете в звуковия файл.

Снимка 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!