ДПС може да подкрепи програма за управление до края на председателството на ЕС, но без пряко участие във властта

| обновено на 12.04.17 в 13:56





След среща в парламента с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че българското председателство на ЕС е обединяващата тема за 44-тото Народно събрание. Двете формации са разговаряли за общите политики и подкрепата, която може да получат в 44-тия парламент. 

Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС има готовност да подкрепи програма за управление на страната до края на председателството на Европейския съюз, но без пряко участие във властта. Председателят на ДПС предупреди: 
И независимо от сходството в програмите, може да се стигне до там, както и в предишното Народно събрание - да има мнозинство, което да не може да проведе нужните и необходимите реформи в страната.

Бойко Борисов настоява основна тема за следващата година да бъде правенето на политика в парламента, която би получила възможно най-широка подкрепа:
На всички им е ясно, че ако не се състави правителство - да се отиде на нови избори, това вече е не само несериозно, не само тежко за държавата, не само политическа криза, която  ще има необратими последици в този момент, а и ще рухне накрая и икономиката. Така че, така ни е избрал народът, такива обещания сме давали  - с кой може и с кой не може, и независимо, че с ДПС програмите ни съвпадат по много теми, просто ще се опитаме да работим добре като управляващи и опозиция в парламента, ако разбира се те желаят - по определени теми.
В звуковия файл можете да чуете репортажа на Даниел Инков за предаването "12+3".