В. Радев: Екипи за борба с телефонните измами вече са сформирани в Плевен, Русе и Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Екипи за борба с телефонните измами вече са сформирани в Плевен, Русе и Велико Търново. В тези градове са концентрирани най-много измамници, обясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който представи управленската програма на правителството в частта и за "Обществен ред и сигурност".
Предстои и да бъде създадена съвместна работна група от представители на прокуратурата, полицията и следствената служба, която трябва да предложи ефективни мерки за борба с телефонните измами, посочи още вътрешният министър. 
Като друг приоритет Валентин Радев посочи мерките за борба с корупцията в МВР: 

Нови автомобили с технически устройства, знаете, които заснемат действията на полицаите. След това ще има и камери на телата им, заснемайки, какво правят с нарушителите.

Засилване на охраната по границите, осигуряване на екипировка и модерна техника на служителите от МВР за справяне с мигрантския натиск. Това са част от взетите мерки до момента от вътрешното министерство за изпълнение на друг основен приоритет - опазването на държавната граница. За охрана на границата са усвоени 75 милиона евро, отбеляза още министър Радев, който е уверен, че с удължения срок от една година МВР ще успее да усвои всички 160 милиона евро европейска солидарна помощ, предназначена за повишаване на капацитета на българска гранична охрана. 

Към момента за охрана на нашата граница има и 36 отворени процедури на стойност 15 милиона евро. Министърът допълни ,че други 41 процедури са в процес на подготовка. По отношение на миграционната политика Валентин Радев поясни, че от началото на тази година се осъществява и политика на връщане на мигранти (граждани основно на Афганистан и Ирак) като приоритет за противодействието на тероризма у нас.

Повече по темата чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!