Лондонската полиция разследва като терористичен акт инцидента пред британския парламент

Двама души са ранени при инцидента и са в болница

| обновено на 14.08.18 в 19:45
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Скотланд ярд съобщиха, че британската полиция на този етап разглежда като терористичен акт инцидента  с врязването на кола в защитните бариери на парламента, при което бяха ранени двама души. 
Арестуваният мъж е разпитван в полицейски участък в Южен Лондон.Той е около 30 годишен и отказва да съдейства на разследването. За него се знае само, че е от района на Бирмингам. Първоначално беше съобщено, че той не е познат на тайните служби, но по-късно стана ясно, че полицията в Мидлангс, както и тази в Бирмингам, има сведения за него.
Само една жена, от тримата ранени, продължава да е в болницата със сериозни наранявания.

Британските политици оцениха бързата реакция на полицията. 

“Видях смелата реакция на нашите полицейски служители, които се втурнаха в колата, без да знаят кой е в нея, за да заловят виновника. И това е една от причините да твърдя, че иаме една от най-добрите полиции на света“, каза кметът на Лондон Садик Хан.

Все още заседава Комитета за борба с кризисни ситуации, но не се очаква нивото на заплаха от тероризъм да бъде повишено. Въпреки разполагането на допълнителни политически части в района на инцидента, площта пред парламента бе отворен. Разследването се води от служители на Отдела за борба с тероризма.

През март миналата година при терористично нападение, извършено от Халид Масуд, в района на Уестминстър загинаха пет души. След това на мястото бяха поставени допълнителни стоманени бетонни бариери. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!