Холандия - Коста Рика

Драматична победа на Холандия над Коста Рика, Крул спасява две дузпи

Холандия елиминира Коста Рика в изключително драматичен четвъртфинал на Мондиал 2014 и запази жива мечтата си да стигне до световната титла. "Лалетата" се наложиха над голямата сензация на турнира след изпълнение на дузпи. Холандците, които бяха..

публикувано на 06.07.14 в 01:58
Аржентина тържествува

Аржентина ще играе на световен полуфинал за първи път от 1990-а

Аржентина победи Белгия с 1:0 на "Ещадио Насионал Мане Гаринча" и се класира на полуфинал на световно първенство след 24-годишна пауза. Гонсало Игуаин беше автор на единственото попадение още в осмата минута и благодарение на това "гаучосите"..

публикувано на 06.07.14 в 00:51
Неймар получи контузия

За бразилската звезда Неймар Световното приключи

Асът на "селесао" получи контузия в гърба след удар с коляно на Сунига в мача срещу Колумбия. Най-лошите очаквания за пукнат прешлен се потвърдиха в клиниката във Форталеза, където Неймар беше откаран на преглед. Нападателят има счупване в..

публикувано на 05.07.14 в 14:22
Бразилия - Колумбия

Бразилия е съперникът на Германия на полуфиналите

Домакинът на Мондиал 2014 Бразилия се класира на полуфинал срещу Германия, след изстрадана победа с 2:1 над Колумбия в страхотно шоу във Форталеза. "Селесао" изигра най-силния си мач на световното досега и доказа мощта си пред критиците, още..

публикувано на 05.07.14 в 08:30
Германия-Франция

Германия на полуфинал на световното първенство след труден успех над Франция

Отборът на Германия се класира за полуфиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия, след като победи тима на Франция с 1:0 на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. Единственото попадение за германците вкара защитникът Матс Хумелс в 13-ата минута,..

публикувано на 04.07.14 в 21:26
Матс Хумелс

Хумелс и Подолски подновиха пълноценни тренировки с германския национален отбор

Защитникът Матс Хумелс и нападателят Лукас Подолски подновиха пълноценни тренировки с германския национален отбор по футбол и ще бъдат на разположение на селекционера Йоахим Льов за петъчния четвъртфинал от Световното първенство срещу тима на Франция,..

публикувано на 03.07.14 в 09:48
Нестор Питана

Съдийската комисия на ФИФА обяви реферите за първите два четвъртфинала

Съдийската комисия към ФИФА назначи южноамериканец за рефер на изцяло европейския четвъртфинал от Световното първенство по футбол между Франция и Германия.  Съдия от Стария континент ще ръководи латиноамериканското дерби, противопоставящо домакина Бразилия..

публикувано на 03.07.14 в 09:45
Луис Фелипе Сколари

Луис Фелипе Сколари мисли, че ФИФА има таен план Бразилия да не спечели световната титла

Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Луис Фелипе Сколари е казал пред малка група местни журналисти, че ФИФА не иска да види как неговият отбор вдига купата на Световното първенство. В същия неформален разговор с журналистите Сколари е..

публикувано на 03.07.14 в 09:44
Неймар

Неймар към разтревожените бразилци: Възстановен съм, можете да бъдете спокойни

Нападателят на бразилския национален отбор Неймар е възстановен от контузията си и ще може да играе в четвъртфиналния мач на домакините срещу състава на Колумбия на Световното първенство. Бъдете спокойни, добре съм , възкликна Неймар след тренировката..

публикувано на 03.07.14 в 09:40
Шакира

Шакира ще пее на церемонията по закриването на Световното първенство

Шакира ще пее на церемонията по закриването на Световното първенство по футбол в Бразилия, съобщи Контактмюзик, позовавайки се на публикации в колумбийски медии. Според в. "Еспектадор" певицата, която има син от испанския футболист Жерар Пике, ще изпълни..

публикувано на 02.07.14 в 15:08
Юрген Клинсман

Юрген Клинсман иска да продължи работата си като селекционер на САЩ

Селекционерът на националния отбор на САЩ по футбол Юрген Клинсман има планове да остане на поста до Световното първенство в Русия през 2018-а година. Тази нощ американците отпаднаха от осминафиналите на Мондиал 2014 след поражение с 1:2 от Белгия след..

публикувано на 02.07.14 в 14:17
Отмар Хилцфелд

Отмар Хицфелд напуска треньорската професия с високо вдигната глава

Джентълменът Отмар Хицфелд напуска треньорската професия след дълга и успешна кариера. Съдбата обаче не беше благосклонна към него в края. Именно в последния си ден той беше принуден да преживее едни от най-тежките моменти в живота си. Никой не знае как би..

публикувано на 02.07.14 в 14:13
Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер критикува вратаря Нойер, че често излиза извън рамките на вратата

Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер разкритикува вратаря на Бундестима Мануел Нойер заради навика му да излиза напред и често да играе като последен защитник. По мнението на Бекенбауер това поведение на Нойер е твърде рисковано и може да струва..

публикувано на 02.07.14 в 14:08

Белгийците продължават надпреварата в Бразилия, САЩ отпадна

Белгия елиминира САЩ с 2:1 след продължения и продължава победния си ход на Мондиал 2014. Последният осминафинал в турнира предложи на зрителите истинска драма, в която всички голове паднаха в допълнителните 30 минути. В герои за "червените дяволи"..

публикувано на 02.07.14 в 01:42

Аржентина победи Швейцария с гол в 118-ата минута

Аржентина победи Швейцария с 1:0 на "Арена де Сао Пауло" в драматичен осминафинален сблъсък от световното първенство по футбол в Бразилия. Анхел Ди Мария вкара "златния" гол за "гаучосите" в 118-ата минута, а в добавеното време на второто..

публикувано на 01.07.14 в 22:10
Марадона не слага Франция и Германия сред фаворитите

Марадона отписа Германия и Франция

Нито Франция, нито Германия са отбори, които да всяват страх у своите съперници, убеден е Диего Марадона. Франция не е кошмар, можеш да ги победиш без напрежение. Германия също не е отбор, от който да се страхуваш. Германия не е това, което очаквахме ,..

публикувано на 01.07.14 в 15:49

Неймар минава тестове, ще бъде готов за мача с Колумбия

Бразилският нападател Неймар ще премине допълнителни тестове, но ще бъде готов за четвъртфиналния мач на Мондиал 2014 срещу Колумбия. Говорителят на бразилския тим Родриго Пайва каза, че Неймар е получил два удара в срещата с Чили. Един от тях е бил в..

публикувано на 01.07.14 в 11:15

Белгия и САЩ в битка за осмото свободно място на Мондиал 2014

Отборите на Белгия и Съединените щати ще определят и последния четвъртфиналист на световното първенство в Бразилия. Двубоят е тази вечер от 23:00 часа българско време на "Арена Фонте Нова" в Салвадор. Белгийците записаха три победи в своят група и доказаха,..

публикувано на 01.07.14 в 09:13

Аржентина и Швейцария определят седмия четвъртфиналист на Световното първенство

Арженина и Швейцария определят предпоследния четвъртфиналист на световното първенство по футбол в Бразилия. Срещата е тази вечер от 19:00 часа българско време на „Арена де Сао Пауло“. Аржентина излезе безпроблемно от своята група с 3 победи от 3 мача...

публикувано на 01.07.14 в 09:09
Раис Мболи

Райс Мболи е играч на мача Германия - Алжир

Вратарят на алжирския национален отбор и на ЦСКА (София) Райс Мболи бе избран от ФИФА за играч на мача в осминафиналния мач на Световното първенство по футбол  Германия - Алжир, в който Германия победи с 2:1 след продължения и се класира за четвъртфиналите...

публикувано на 01.07.14 в 08:40