Артуро Видал

Чилиецът Артуро Видал ще играе срещу Австралия само при крайна необходимост

Една от звездите на националния отбор на Чили по футбол Артуро Видал ще играе в първия мач на отбора от група "Б" на Мондиал 2014 срещу Австралия в събота само при крайна необходимост. Селекционерът на тима Хорхе Сампаоли не иска да рискува с включването в..

публикувано на 11.06.14 в 18:35

Стадионите са готови за началото на световното първенство по футбол

Всички 12 стадиона, на които ще се играят мачове от световното първенство по футбол, са готови за началото на шампионата. Това съобщи генералният секретар на ФИФА Жером Валке по време на конгреса на централата. Всичко по стадионите е готово , каза Валке..

публикувано на 11.06.14 в 18:31
Фабио Капело

Фабио Капело е начело в класацията по заплати на треньорите, участващи на Мондиал 2014

Селекционерът на Русия Фабио Капело води убедително в класацията на най-добре платените треньори на световното първенство, съобщава интернет изданието на британския  всекидневник "Дейли мейл". Италианският специалист получава по 6,6 милиона лири на година,..

публикувано на 11.06.14 в 15:25
Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер: Бразилия е фаворит за титлата

Германската футболна легенда Франц Бекенбауер смята, че домакинът Бразилия е основен фаворит за титлата на Световното първенство, което стартира утре. Южноамериканците силно желаят да запазят превъзходството си  на своя континент. Те имат предимството да..

публикувано на 11.06.14 в 14:02
Юичи Нишимура

Японецът Юичи Нишимура ще бъде главен съдия на мача на откриването на Мондиал 2014

Японецът Юичи Нишимура ще бъде главен съдия на мача на откриването на Мондиал-2014 между Бразилия и Хърватия в четвъртък в Сао Пауло, съобщи днес Международната федерация по футбол. Нишимура, 42-годишен, е международен съдия от 2004 година. Бразилците имат..

публикувано на 11.06.14 в 13:53

Рекордни премии ще получат участниците на шампионата в Бразилия

Новият световен шампион по футбол ще получи рекордна премия от ФИФА. Спечелилият трофeя от Мондиал 2014 в Бразилия на 13 юли ще заработи 35 милиона долара (25,8 милиона евро). Загубилият финалист ще трябва да се утеши с бонус от 25 милиона долара (18,5..

публикувано на 10.06.14 в 17:43
Давид Силва: Знаем какво ни очаква тук

Давид Силва: Знаем какво ни очаква тук

Давид Силва определи като "ключов" първия мач на Испания на Световното първенство по футбол. Мачът срещу Холандия е фундаментален. При победа ще направим голяма крачка напред , коментира полузащитникът на английския шампион Манчестър Сити...

публикувано на 10.06.14 в 17:06
29 мача ще предава Българското национално радио от световното първенство по футбол в Бразилия

29 мача ще предава Българското национално радио от световното първенство по футбол в Бразилия

29 мача ще предава Българското национално радио от световното първенство по футбол в Бразилия. Срещите ще бъдат излъчвани по програма Хоризонт съвместно с Българската национална телевизия. Чйте Васил Чобанов - директор на програма „Хоризонт“ и Камен Алипиев..

публикувано на 10.06.14 в 15:53

Прекратена е стачката на служителите в метрото на Сао Паоло, протестите продължават

Синдикатът на служителите в метрото на Сао Пауло реши да прекрати стачката, която започна преди пет дни и причини тежки транспортни проблеми в бразилския мегаполис, предадоха световните агенции. Над 12 милиона жители на града посрещнаха новината с..

публикувано на 10.06.14 в 15:20
Артуро Видал

Артуро Видал пропусна последната тренировка на Чили, под въпрос за мача с Австралия

Чилийският футболен национал Артуро Видал пропусна тренировката на своя тим в понеделник поради болки в коляното на десния крак, което постави под въпрос неговото участие в първия мач на южноамериканците на световното първенство по футбол. Те играят в петък..

публикувано на 10.06.14 в 13:46
Аржентина

Аржентинците пристигнаха в Бразилия с надежда за трета световна титла

Аржентинските футболни национали пристигнаха в Бразилия с отправен към трета световна титла поглед. Лионел Меси и компания кацнаха в Бело Оризонте в понеделник вечер, след което се отправиха с автобус към тренировъчния компекс "Сидаде до Гало" в градчето..

публикувано на 10.06.14 в 13:41
Давид Силва

Испанският национал Давид Силва определи мача срещу Холандия като "ключов"

Давид Силва определи като "ключов" първия мач на Испания на Световното първенство по футбол. Иберийците започват защитата на титлата си в петък срещу Холандия в повторение на финала от Мондиал 2010. "Мачът срещу Холандия е фундаментален. При победа ще..

публикувано на 10.06.14 в 13:28
Робин ван Перси

Холандски футболни национали се разминаха с нелепи контузии

Холандските футболни национали Робин ван Перси и Дерил Янмат се разминаха с нелепи контузии по време на посещение на популярния плаж Ипанема в Рио де Жанейро. Двамата бяха закачени от платното на уиндсърф, но инцидентът остана без сериозни последствия за..

публикувано на 10.06.14 в 13:23
запалянковци

Бразилските гранични власти не пуснаха в страната опасен аржентински футболен запалянко

Бразилските гранични власти не пуснаха аржентински футболен фен в страната за започващото в четвъртък световно първенство. Причината е, че запалянкото е член на известната с хулиганските си прояви групировка на фуболни ултраси "Бараврава" и е в списъка от..

публикувано на 10.06.14 в 13:19
Световен отбор на отсъстващите футболисти на Мондиал 2014

Световен отбор на отсъстващите футболисти на Мондиал 2014

Футболните запалянковци няма да могат да се насладят на уменията на редица играчи по време на започващото на 12 юни Световно първенство в Бразилия. Едно е ясно: Световно първенство без мен не си заслужава да се гледа , заяви Златан..

публикувано на 09.06.14 в 16:24
Пауло Бенто в разговор с Кристиано Роналдо за контузията на нападателя

Пауло Бенто: Няма промяна в здравословното състояние на Кристиано Роналдо

Селекционерът на Португалия Пауло Бенто коментира състоянието на звездата на тима Кристиано Роналдо преди контролата срещу Мексико в Бостън, САЩ. Роналдо пропусна проверката, като не е играл официални срещи от финала на Шампионската лига на Европа срещу..

публикувано на 07.06.14 в 11:47
Нико Ковач

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач преди контролата срещу Австралия

Селекционерът на хърватския национален отбор по футбол Нико Ковач коментира предстоящия двубой срещу Австралия , част от подготовката на двата отбора за Мондиала: Австралия играе добре, използва агресивен футбол. Спокойно може да се окаже една от..

публикувано на 07.06.14 в 11:38
Бруно Алвеш вкара единствения гол при победата на Португалия над Мексико

Португалия излъга Мексико в контрола преди световното

Португалия надигра Мексико с 1:0 в контролна среща, част от подготовката на двата отбора преди световното първенство. Мачът се игра на стадион "Фоксбъро" в Масачузетс. Макар и без суперзвездата си Кристиано Роналдо , португалците спечелиха мача след..

публикувано на 07.06.14 в 11:21
Мирослав Клозе подобри

Мирослав Клозе подобри 40-годишен рекорд на Герд Мюлер

Мирослав Клозе е новият рекордьор по голове за германския национален отбор. Нападателят на "Лацио" подобри 40-годишен рекорд на легендарния Герд Мюлер , след като вкара един от головете за разгромната победа на Бундестима с 6:1 над Армения в..

публикувано на 07.06.14 в 11:16
Бразилия победи Сърбия с 1:0 в контрола преди Мондиала

Бразилия с трудна победа над Сърбия преди старта на световното

Домакинът на Мондиал 2014 Бразилия победи Сърбия с 1:0 в последната си контрола преди старта на световните финали. 67 000 зрители изгледаха двубоя на стадион "Морумби" в Сао Пауло. Проверката бе генерална репетиция за "Селесао" преди мача на..

публикувано на 07.06.14 в 11:11