Азиатските пазари забравиха за петъчния срив и стартираха с ръст

  Азиатската сесия тази нощ даде оптимистично начало на новата седмица. Голяма част от индексите отчетоха ръст, а на валутният пазар основните печеливши бяха високодоходните и рискови валути, като австралийският и новозеландски долар, и дори традиционно..

публикувано на 07.10.11 в 12:00

Оптимизъм или само корекция

  Фондовите борси се повишиха за трети пореден ден, а валутните инвеститори загърбиха долара и йената и се насочиха към по-рисковите и доходни валути, като австралийският и нозеландският долар. Дори еврото успя да се покачи спрямо нисколихвените си..

публикувано на 07.10.11 в 10:54

Пазарите остават привидно спокойни

  Валутните и капиталови пазари останаха сравнително спокойни през изминалият ден. Доларът отслаби своите позиции за втори пореден ден, а голяма част от борсовите индекси затвориха на зелена територия, въпреки лошите макроикономически данни от двете страни..

публикувано на 06.10.11 в 10:35

Пазарите претърпяха обрат в края на деня, след масивните разпродажби по-рано

  EUR/USD спадна до 1,3145 от масивни продажби при отварянето на европейската сесия вчера, след като "тройката" отложи следващия транш за Гърция, а правителството на Папандреу заяви, че няма да е в състояние да изпълни задълженията по..

публикувано на 06.10.11 в 08:01

Фондовите борси отново се оцветиха в червено. Еврото продължи еднопосочно надолу

  Фондовите борси стартираха месеца и съответно последното тримесечие на годината с нови спадове, водени от банковият сектор. Инвеститорите продължават да отиграват фалита на Гърция, въпреки усилията и редицата изказвания на европейските лидери, че няма да..

публикувано на 04.10.11 в 08:48

Натискът върху еврото остава

  Европейските фондови пазари регистрираха най-лошото си тримесечие за последните 9 години. За същият период петролът отбеляза най-големият си спад от фалита на „Лемън Брадърс“, EUR/USD се търгува на най-ниската си стойност от средата на януари тази..

публикувано на 03.10.11 в 10:42