Повишение на септемврийската инфлация в Германия до 16-месечен връх

През септември потребителската инфлация в Германия нарасна на годишна база с най-солидно темпо от 16 месеца насам, но все още остава твърде далеч под средносрочното целево ниво на ЕЦБ от малко под 2%, показват предварителни данни на немската..

публикувано на 29.09.16 в 15:33

Европейските фондови борси приветстват решението на ОПЕК да ограничи петролния добив

Европейските фондови индекси нараства с около процент, тъй като инвеститорите приветстват изненадващото съгласие на страните - членки на ОПЕК да намалят производствените си квоти , за да спомогнат за решаване на проблема със свръхпредлагането на суров..

публикувано на 29.09.16 в 15:05

Commerzbank планира съкращението на 9600 служители

Втората по големина банка в Германия Commerzbank планира съкращението на 9600 свои служители през следващите четири години, а също така и ще спре изплащането на дивиденти за първи път.  В изявление банката обяви, че към края на 2020 година..

публикувано на 29.09.16 в 14:37

Солидно повишение на икономическо доверие в ЕС и негов пострецесионен връх за България

Икономическото доверие в Европейския съюз отскочи през септември много рязко от неговото близо двугодишно дъно, регистрирано през август, като в същото време данните на ЕК за България отчитат повишение на икономическото доверие до най-високо ниво..

публикувано на 29.09.16 в 13:55

Рязко подобрение на икономическото доверие в еврозоната през септември

Икономическото доверие в еврозоната отбеляза изненадващо рязко подобрение през септември до най-високо ниво за годината в резултат на солидно повишение на доверието в промишления сектор, както и при търговията на дребно, показват резултати от..

публикувано на 29.09.16 в 13:12

НСИ отчита стабилизиране на стопанската конюнктура в България през септември

Общият показател на бизнес климата в България остава през септември на равнището си от август и недалеч от близо 8-годишния връх на показателя, достигнат през юни, показват резултати от последно проучване на Националния статистически институт..

публикувано на 29.09.16 в 12:24