Солидно понижение на молбите за помощи при безработица в САЩ до 252 хиляди

Броят на американците, попълнили молби за помощ при безработица, се понижи изненадващо силно през последната седмица до най-ниско ниво от юли насам, което е пореден сигнал за засилване на трудовия пазар. Заявките за социални помощи при..

публикувано на 22.09.16 в 15:44

Ципрас се надява Гърция да бъде включена в програмата на ЕЦБ за "количествени улеснения" в началото на 2017 година

Гръцкият премиер Алексис Ципрас изрази надежда, че най-накрая неговата страна ще успее в скоро време да излезе от седемгодишната икономическа криза и може да бъде включена в стимулиращата програма на ЕЦБ, известна като "количествени улеснения"..

публикувано на 22.09.16 в 12:29

Изненадващо подобрение на бизнес доверието във френската промишленост през септември

Бизнес доверието в промишления сектор на Франция отбеляза през септември изненадващо подобрение, тъй като бизнес мениджърите в промишлената сфера са доста по-оптимистично настроени относно бъдещото производство, показва последно проучване на..

публикувано на 22.09.16 в 11:39

Фед запази лихвите непроменени, но продължава да очаква тяхно повишение до края на годината

Федералният резерв на САЩ остави без промяна основните краткосрочни лихвени ставки, но отново даде ясни индикации, че очаква те да бъдат повишени до края на годината, въпреки че централната банка занижи своите прогнози за растежа на американската..

публикувано на 22.09.16 в 10:56

Понижение за щатските дългови книжа

Доходността по 10- годишните американски облигации се понижи с 3 базисни пункта до 1.651% след заседанието на Федералния резерв, на което централната банка остави лихвите без промяна. В същото време германските бундове се върнаха на положителна..

публикувано на 22.09.16 в 07:49

"Фолксваген" е изправен през искове за 8 млрд. евро в Германия

Инвеститори търсят обезщетение от около 8,2 млрд. евро за загуби нанесени от "Фолксваген" в резултат на срива на акциите на компанията, след направеното преди година разкритие, че компанията е фалшифицирала данните от тестовете за вредни емисии...

публикувано на 21.09.16 в 14:57