Христо Иванов: Провеждането на реформите е причина да остана министър

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов обяви в Брюксел, че провеждането на съдебната реформа го кара да остане за момента на поста. Той коментира атаките срещу него през последните дни:

Моментът е решаващ. Или българските политици и ръководните кадри в магистратурата ще вземем решение да мръднем от тази точка, или не. Очевидно има огромна съпротива, очевидно тази съпротива идва от хората, на които настоящият модел им харесва, но настоящият модел и състоянието на нещата не харесва на българските граждани. Така че изборът е пределно ясен. В момента падат маските и всеки избира страната, на която да застане.

Министър Иванов имаше среща в Брюксел с генералния секретар на Европейската комисия (ЕК) Катрин Дей. Утре в Люксембург той ще участва в обсъждането с правосъдните министри от Европейския съюз (ЕС) на ново законодателство за създаването на Европейска прокуратура. Иванов отказа да коментира българската позиция с мотива, че срещата е неформална.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мнозинството от ВСС отново срещу министър Иванов

Остри дебати във Висшия съдебен съвет (ВСС) заради медийни изяви на правосъдния министър завършиха с декларация срещу Христо Иванов и покана за среща до премиера Бойко Борисов . По време на едночасова дискусия член на съдебния кадрови орган дори..

обновено на 09.07.15 в 14:47

Христо Иванов: БСП няма позиция по съдебната реформа

Министърът на правосъдието Христо Иванов се срещна с депутати от БСП в парламента, за да се опита да ги убеди да подкрепят промените в Конституцията, които касаят съдебната система. На влизане той похвали Мая Манолова, че подкрепя съдебната реформа,..

публикувано на 08.07.15 в 13:39

Христо Иванов: Действа една изключително овластена мафия – на вечните съдебни началници

Висшият съдебен съвет се е превърнал в трансмисия на търговията с дела. Това заяви в Нова телевизия правосъдният министър Христо Иванов .  Той каза още, че у нас функционира една изключително овластена мафия – на вечните съдебни началници .  Иванов..

публикувано на 08.07.15 в 09:48