ЦИК приема от днес документите за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите на 5-и октомври

Централната избирателна комисия приема от днес документите за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 5-и октомври. 

ГЕРБ внесоха първи документи за регистрация на партията за предсрочните парламентарни избори. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията ще се бори за много повече от 121 депутатски места.

Според новите изборни правила депозитът за участие е намален на 2 хиляди и 500 лева. Изискваната подписка също е по-малка, обясни говорителят на комисията Александър Андреев:

За разлика от предходните избори подписката е по-малка, 2500 избиратели, които подкрепят партиите. Останалите документи за партиите са същите. По отношение на коалициите те се регистрират без необходимостта партиите, които участват в коалициите, да са регистрирани от ЦИК предварително. Съответно коалиционното споразумение, което следва да бъде представено, и инициативните комитети за издигането на независими кандидати за народни представители ще бъдат регистрирани в съответните РИК.
Документи за регистрация в изборите ще бъдат приемани до 18 ч. на 20-и август.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!