ЦИК обяви окончателния състав в 43-тото Народно събрание

ЦИК обяви за избрани народни представители на местата в изборните райони, освободени от народните представители, избрани в два изборни района. Списъкът е следният: 1.  Георги Андонов  от ГЕРБ, избран от 1 МИР Благоевград;  2.  Борислав Миланов  от..

публикувано на 12.10.14 в 18:10

Номер 9 от листата на ГЕРБ в Хасково Таня Захариева се отказа от депутатско място в 43-тото НС

Номер 9 от листата на ГЕРБ в Хасково Таня Захариева, която с преференциалния вот спечели 2492 гласа, се отказа от депутатско място в 43-тото Народно събрание. Решението е на ЦИК, след като Захариева е подала заявление да не бъде обявявана за народен..

публикувано на 10.10.14 в 12:30

ЦИК: Преференциите разместиха десет от листите на ГЕРБ

Преференциите разместиха десет от листите на ГЕРБ. След отчитане на преференциите с номер 9, ЦИК потвърждава засега разместване в листите на ГЕРБ в десет избирателни района. Това са листите в Силистра, Пазарджик, Пловдив - област, Софийска област, София -..

публикувано на 09.10.14 в 13:17
Камелия Нейкова

Очаква се днес ЦИК да обяви окончателните резултати от изборите

Повече от час вече Централната избирателна комисия заседава, преди да обяви официалните изборни резултати и разпределението на мандатите между 8-те формации, прескочили 4-процентната бариера за влизане в парламента. Членове на комисията коментираха за..

публикувано на 09.10.14 в 12:05

Полицаят, охранявал пиян изборна секция, ще бъде уволнен

Полицаят от Димитровград, който по време на изборите отиде пиян да охранява изборна секция, ще бъде уволнен. След тест дрегерът отчете 1,6 промила в кръвта на  Петър Петров .  На територията на Хасковската окръжна прокуратура са образувани седем досъдебни..

публикувано на 09.10.14 в 11:08

Петър Паунов: Проверка на вота от Турция ще отстрани злоупотребата с вот в Кюстендил

Граждани на Дупница и Кюстендил протестираха пред ЦИК в София. Днес в Кюстендил се организира протест под надслов "Да спрем подмяната". Протестът е пред сградата на Областната управа. Кметът на града  Петър Паунов припомни в интервю за предаването..

публикувано на 09.10.14 в 09:05

Общински съветник от Димитровград е задържан заради подозрения за търговия с гласове

Общинският съветник от Димитровград Живка Вълкова е била задържана в деня на изборите - 5-ти октомври, заради подозрения за търговия с гласове. От Областната дирекция на МВР в Хасково нито отричат, нито потвърждават за ареста. В местния парламент..

публикувано на 08.10.14 в 17:52

Стефан Манов: Вотът на българите от чужбина е исторически

Стефан Манов  от Обществения съвет на българите във Франция каза в "Преди всички", че този вот в чужбина  е исторически. Българските граждани, извън страната бяха мобилизирани. А в страната – това беше най-ниската избирателна активност.  Това..

публикувано на 08.10.14 в 09:12

Даниел Смилов: Новият балансьор в парламента може да е Реформаторският блок

Политологът  Даниел Смилов  коментира в "Преди всички" състава на предстоящото 43-то Народно събрание. Според Смилов една от трудностите за съставяне на стабилно управление е, че вечният балансьор ДПС не е приемлива нито като открит, нито като скрит..

публикувано на 08.10.14 в 08:57

Красимир Янков: БСП трябва да смени хората от първата си линия

Красимир Янков – избран за депутат с преференция от листата на БСП във Варна, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички", че на "Позитано" 20 ще има промени заради слабия резултат от предсрочните избори. Янков очаква обсъждане за смени в..

публикувано на 08.10.14 в 08:40

Проф. Красимир Калинов: Трябва да се експериментират предварително начините на разпределение на мандатите

В края на деня се очаква Централната избирателна комисия да обяви разпределението на депутатските мандати. Бившият член на ЦИК,  проф. Красимир Калинов , подчерта, че системата, която страната ни използва, за да изчисли кой ще стане депутат и коя партия..

публикувано на 08.10.14 в 08:38

Още не е завършило повторното въвеждане на данните от преброяването на гласовете от изборите

Все още не е завършило повторното въвеждане на данните от преброяването на гласовете от изборите. Окончателните резултати ще бъдат обявени в четвъртък, каза говорителят на Централната избирателна комисия  Камелия Нейкова : В четвъртък ние ще обявим..

публикувано на 08.10.14 в 07:05

Новината, че Александър Методиев ще бъде депутат от Кюстендил "взриви" града

Макар и да няма окончателен резултат за разпределението на мандатите между партиите, участвали в изборите на 5-и октомври, новината, че Александър Методиев ще бъде депутат от Кюстендил, взриви града. Официална позиция във Фейсбук разпространи кметът на..

публикувано на 07.10.14 в 17:30
Камелия Нейкова

ЦИК: В четвъртък ще бъдат обявени окончателните резултати от изборите

И при повторната обработка на протоколите от изборите в Централната избирателна комисия (ЦИК) се потвърждава, че в 43-тото Народно събрание ще участват осем формации. ЦИК въвежда повторно данните от секционните протоколи, които вече са..

публикувано на 07.10.14 в 13:05

Росен Плевнелиев: Избори след изборите не са решение

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че избори след изборите не са решение. Сега от политиците се очаква да чуят ясно посланията на хората за какво гласуваха те. Да намерят необходимите механизми, да бъдат достатъчно смели, да чуят народа и да..

публикувано на 07.10.14 в 12:44

Мария Спирова: Опашки на изборите е най-хубавата новина, която можем да чуем

Смятам, че изборите са част от този отказ от търсенето на смисъл. Основното, което се случи е, че хората не припознаха изборите като средство да коригират курса на държавата, каза Мария Спирова, българка, която живее и работи в Оксфорд, журналист,..

публикувано на 07.10.14 в 12:03

Лидия Йорданова: Тежестта на малките партии показва, че хората очакват сериозен контрол върху властта

Според социолога от агенция "Екзакта Рисърч Груп" Лидия Йорданова в парламента ще се води труден диалог. В парламента ще има какафония, защото всеки ще се опита да утвърди правото си да съществува. Това ще прави много труден диалога. Кой..

публикувано на 07.10.14 в 11:09

Доц. Андрей Бунджулов: Изборите не дадоха изход, дадоха различни възможности

Тестът, който предстои пред политиците е тежък и сериозен. Ние сме в една непрекъсната политическа криза и трябва да прочетем резултатите от изборите като етап от развитието на тази криза. Изборите не дадоха изход, те дадоха различни..

публикувано на 07.10.14 в 10:36
Сърница

Кадри Мандраджи: В Сърница за пореден път повярваха на лъжите на ДПС

Кадри Мандраджи , областен координатор на Народна партия "Свобода и достойнство", която е в Реформаторския блок, разказа в предаването "Преди всички" за гласуването в  Сърница , където са имали около 100 гласа за Реформаторския блок. На фона на..

публикувано на 07.10.14 в 10:09

Проф. Тодор Танев: Никоя от партиите не е готова да извърши реформите, които трябва да се извършат

Разбраха ли политиците какво точни им казаха избирателите? Проф. Тодор Танев , преподавател в катедрата по "Публична администрация" на Софийския университет, се съмнява в това.  Като гледам какво е поведението на всичките последните избори, които си..

публикувано на 07.10.14 в 09:57