АКТУАЛНО

ЦИК обяви окончателния състав в 43-тото Народно събрание

ЦИК обяви за избрани народни представители на местата в изборните райони, освободени от народните представители, избрани в два изборни района. Списъкът е следният: 1.  Георги Андонов  от ГЕРБ, избран от 1 МИР Благоевград;  2.  Борислав Миланов  от..

публикувано на 12.10.14 в 18:10

Номер 9 от листата на ГЕРБ в Хасково Таня Захариева се отказа от депутатско място в 43-тото НС

Номер 9 от листата на ГЕРБ в Хасково Таня Захариева, която с преференциалния вот спечели 2492 гласа, се отказа от депутатско място в 43-тото Народно събрание. Решението е на ЦИК, след като Захариева е подала заявление да не бъде обявявана за народен..

публикувано на 10.10.14 в 12:30

ЦИК: Преференциите разместиха десет от листите на ГЕРБ

Преференциите разместиха десет от листите на ГЕРБ. След отчитане на преференциите с номер 9, ЦИК потвърждава засега разместване в листите на ГЕРБ в десет избирателни района. Това са листите в Силистра, Пазарджик, Пловдив - област, Софийска област, София -..

публикувано на 09.10.14 в 13:17
Камелия Нейкова

Очаква се днес ЦИК да обяви окончателните резултати от изборите

Повече от час вече Централната избирателна комисия заседава, преди да обяви официалните изборни резултати и разпределението на мандатите между 8-те формации, прескочили 4-процентната бариера за влизане в парламента. Членове на комисията коментираха за..

публикувано на 09.10.14 в 12:05

Полицаят, охранявал пиян изборна секция, ще бъде уволнен

Полицаят от Димитровград, който по време на изборите отиде пиян да охранява изборна секция, ще бъде уволнен. След тест дрегерът отчете 1,6 промила в кръвта на  Петър Петров .  На територията на Хасковската окръжна прокуратура са образувани седем досъдебни..

публикувано на 09.10.14 в 11:08

Петър Паунов: Проверка на вота от Турция ще отстрани злоупотребата с вот в Кюстендил

Граждани на Дупница и Кюстендил протестираха пред ЦИК в София. Днес в Кюстендил се организира протест под надслов "Да спрем подмяната". Протестът е пред сградата на Областната управа. Кметът на града  Петър Паунов припомни в интервю за предаването..

публикувано на 09.10.14 в 09:05

Общински съветник от Димитровград е задържан заради подозрения за търговия с гласове

Общинският съветник от Димитровград Живка Вълкова е била задържана в деня на изборите - 5-ти октомври, заради подозрения за търговия с гласове. От Областната дирекция на МВР в Хасково нито отричат, нито потвърждават за ареста. В местния парламент..

публикувано на 08.10.14 в 17:52

Стефан Манов: Вотът на българите от чужбина е исторически

Стефан Манов  от Обществения съвет на българите във Франция каза в "Преди всички", че този вот в чужбина  е исторически. Българските граждани, извън страната бяха мобилизирани. А в страната – това беше най-ниската избирателна активност.  Това..

публикувано на 08.10.14 в 09:12

Даниел Смилов: Новият балансьор в парламента може да е Реформаторският блок

Политологът  Даниел Смилов  коментира в "Преди всички" състава на предстоящото 43-то Народно събрание. Според Смилов една от трудностите за съставяне на стабилно управление е, че вечният балансьор ДПС не е приемлива нито като открит, нито като скрит..

публикувано на 08.10.14 в 08:57

Красимир Янков: БСП трябва да смени хората от първата си линия

Красимир Янков – избран за депутат с преференция от листата на БСП във Варна, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички", че на "Позитано" 20 ще има промени заради слабия резултат от предсрочните избори. Янков очаква обсъждане за смени в..

публикувано на 08.10.14 в 08:40

Проф. Красимир Калинов: Трябва да се експериментират предварително начините на разпределение на мандатите

В края на деня се очаква Централната избирателна комисия да обяви разпределението на депутатските мандати. Бившият член на ЦИК,  проф. Красимир Калинов , подчерта, че системата, която страната ни използва, за да изчисли кой ще стане депутат и коя партия..

публикувано на 08.10.14 в 08:38

Още не е завършило повторното въвеждане на данните от преброяването на гласовете от изборите

Все още не е завършило повторното въвеждане на данните от преброяването на гласовете от изборите. Окончателните резултати ще бъдат обявени в четвъртък, каза говорителят на Централната избирателна комисия  Камелия Нейкова : В четвъртък ние ще обявим..

публикувано на 08.10.14 в 07:05

Новината, че Александър Методиев ще бъде депутат от Кюстендил "взриви" града

Макар и да няма окончателен резултат за разпределението на мандатите между партиите, участвали в изборите на 5-и октомври, новината, че Александър Методиев ще бъде депутат от Кюстендил, взриви града. Официална позиция във Фейсбук разпространи кметът на..

публикувано на 07.10.14 в 17:30
Камелия Нейкова

ЦИК: В четвъртък ще бъдат обявени окончателните резултати от изборите

И при повторната обработка на протоколите от изборите в Централната избирателна комисия (ЦИК) се потвърждава, че в 43-тото Народно събрание ще участват осем формации. ЦИК въвежда повторно данните от секционните протоколи, които вече са..

публикувано на 07.10.14 в 13:05