"Движение 21" на Татяна Дончева обяви листите си

Снимка: d21.bg

Политическа партия "Движение 21", водена от Татяна Дончева, обяви своите листи, където е подредила предимно млади хора. Партията влиза в кампанията с убеждението, че е нужен рестарт на прехода:

Излишно е да ви говоря как всички в България се чувстват зле, прецакани и неуспели. Причината за това е кризата на политическата система, която доведе до управление на едно правителство само една година и огромна обществена ненавист. Връзката на политическата класа с олигархията изкара хората на улиците хората са много апатични обезверени, смятат, че няма за кого да гласуват и че са толкова слаби че всякакво усилие е безсмислено. "Движение 21" има претенциите да бъде алтернатива на това статукво, каза Татяна Дончева.

Приоритети на движението ще бъдат здравеопазването и образованието:

Трябва да има ангажираност на науката на България с държавните решения. И промяна на държавната политика в областта на средното образование, която да гарантирам че децата на 18-годишна възраст ще излизат с квалификация, съобразена с нуждите на пазара и ще могат да се реализират самостоятелно или като наемни работници. Съществена част от нашата програма е стабилизирането на икономиката върху правилата.

Подробности можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!