От ГЕРБ обещават ниски акцизи и запазване на досегашното облагане

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ представиха управленската си програма. Време е отново за работа и е време за реформи, да заменим задкулисието с прозрачност, каза евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев
Предлага се разделяне на три на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, обединяването на НАП и Агенция "Митници" и финансова децентрализация за общините. Ще бъде дадена възможност общините да могат да определят допълнително ставка към облагането на физическите лица. От партията обещават да запазят начина на облагане на доходите и обещаха най-ниските в Европейския съюз акцизи, както и всички лицензионни и регистрационни режими да станат през Интернет. 
Сред приоритетите в енергетиката е енергийната независимост чрез нови газови връзки, изграждане на "Южен поток" по европейските правила. Предлага се подпомагане на енергийната ефективност с 2 милиарда лева, както и увеличаване на подпомагането на домакинствата с енергийни помощи.
За здравеопазването обещанието е то да бъде стабилизирано, да бъдат въведени диагностично свързаните групи, вместо сегашните клинични пътеки. ГЕРБ ще продължат пенсионната реформа. Предлагат и засилване на помощта за първите три деца и по-малко финансиране за всички останали.
В транспорта приоритет остава изграждането на магистрала "Хемус". Важно е също и отблокирането на европейските средства.

Репортажът на Добромир Видев, излъчен в предаването "12+3", можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!