ББЦ: 1 милион нови работни места за 8 години и връщане на казармата

Разкриване на един милион нови работни места за 8 години, минимална работна заплата до 550 лева, образователен ценз при гласуване и връщане на казармата - на това залага коалиция "България без цензура" в предизборната си платформа, която беше представена от лидера на партията Николай Бареков. 

"Социална" нарече програмата си Николай Бареков. В нея той е заложил на отделен закон за държавна подкрепа на Северозапада и Родопите, дори създаване на Северозападен университет, фонд "Чиста земя" за оземляване на млади българи, увеличение на най-ниските пенсии с 20 процента годишно и данък "богатство" за всяка покупка от физически лица за над 1 милион лева. 
Според Бареков връщането на казармата ще бъде с друга функция: 
Това нещо, което условно наричаме казарма, е трудова и образователна военна повинност. Тя е за хората малограмотни и неграмотни.
В програмата на "България без цензура" са вписани също безплатни лекарства за децата до седемгодишна възраст и техните майки, по-ниска ДДС-ставка за лекарства, книги, учебници, детски храни и стоки от първа необходимост, премахване на партийните субсидии, задължително гласуване и отваряне на Корпоративна търговска банка до месец след изборите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!