Президентът призова към смирение, позитивна кампания и масово гласуване

Снимка: БГНЕС

В Деня на Съединението, който е втори от началото на предизборната кампания, президентът Росен Плевнелиев призова за смирение, позитивна кампания и масово участие на българските граждани в предсрочните избори на 5-и октомври. Плевнелиев изказа съболезнованията си на жертвите на природните бедствия и увери, че целият ресурс на държавата ще бъде насочен към бедстващите региони:

Където е необходимо, ще бъде насочен целият ресурс на държавата в помощ на бедстващите региони и граждани.

В изявлението за началото на предизборната кампания държавният глава изтъкна, че 
България се нуждае от стабилност - обществена, политическа и финансова - не е важно кой ще победи, а е необходима институционална стабилност и спокойствие в държавата, каза държавният глава. Тези избори са различни, подчерта в изявлението си президентът. 
Днес вече добре знаем кой срещу кого е и срещу какво е. Кой с кого никога не би се коалирал. Посочено е всичко лошо. Очернен е всеки опонент. Политиците трябва да се обединят около необходимостта да подкрепят дългосрочни приоритети и извършат неотложни реформи, за да гарантират стабилност, икономически растеж и благополучие в държавата.

Държавният глава Росен Плевнелиев призова гражданите на 5-и октомври масово да гласуват, за да се гарантира честността на вота:

Вие се противопоставяте открито на всичко порочно, превзело българската политика през последните 25 години. Аз съм сигурен, че осъзнавате своята сила. Сега някои може би се готвят да купуват гласове, други разчитат на т.нар."корпоративен вот", трети се опитват да намерят най-добрия компромат, да съчинят най-шумния скандал, но всички тези усилия са обречени на неуспех, ако на 5-и октомври българските граждани гласуват масово. Гласувайте честно и с разум!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!