Близнашки: Правителството прави всичко, за да намали възможностите за купуване на гласове

Снимка: БГНЕС

Премиерът Георги Близнашки увери, че правителството прави всичко възможно да намали възможностите за купуване на гласове:

Предприети са системни мерки от всички правоохранителни органи в страната. Ние имахме няколко срещи. Изрично им казах. До неотдавна бяхме от различни страни на барикадата, каквото било, било. От тук нататък оценката за вашата работа ще бъде това, което ще свършите, за да предотвратим тези крайно неприятни явления. Ако не успеем да ги пресечем изцяло, поне да ги минимизираме.

По думите на Близнашки, опровергани са твърденията за наличието на т.нар. "мъртви души" в изборните списъци. Премиерът обеща и строг контрол върху протоколите и чувалите с изборни бюлетини от чужбина:

Невинаги се запазват протоколите и бюлетините при гласуване зад граница. Предложихме още днес това да се обсъжда на заседанието на Изборния борд. Всички документи от изборния ден ще пристигат в България. Опаковат се в съответни пакети или чували и ще пристигат в България, ще се предоставят на ЦИК.

Предложения за гарантиране честността на вота зад граница ще бъдат обсъдени на започващото в 14 часа поредно заседание на Гражданския изборен борд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!