427 избирателни секции в чужбина ще има за изборите на 5-и октомври

Говорителят на ЦИК Александър Андреев
Снимка: БГНЕС

427 избирателни секции ще има в чужбина, най-много секции ще бъдат отворени в Турция  136, в САЩ са 42, във Великобритания  40, в Испания  41. На предсрочните избори на 5-и октомври бюлетината ще се сгъва по предварително определен начин. Членовете на секционните комисии ще помагат на избирателите. Говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев

Бюлетината, съгласно нашето решение, се сгъва хоризонтално до долната черта, с която приключва изброяването на номерата на партиите, коалициите и независимите кандидати и отделя мястото, където е номерът на самата бюлетина. След това бюлетината се сгъва още един път по хоризонталата отново до същото място, по този начин остава открит номерът, той може да бъде откъснат, след като избирателят гласува и е излязъл от кабината за гласуване, от член на СИК преди поставянето на втория печат.
 
На 20-и септември изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес, както и за подаване на молба за издаване на удостоверение за гласуване на друго място.

Не е одобрена регистрацията на 788 души като наблюдатели, за 4670 души трябва да се произнесе Централната избирателна комисия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!