Сотир Цацаров: С полицията работим по случаи за купуване и продаване на гласове

Снимка: БГНЕС
В Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че с полицията работят по случаи за купуване и продаване на гласове. Следващата седмица ще бъде първото заседание на звеното за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес. В момента се работи в област Монтана, уточни главният прокурор:

Това, което в момента се извършва в Монтана, много скоро ще бъде повторено и в някои други области. То включва противодействие на намерения, а също и на създадени предварителни организации за купуване на гласове, които така или иначе са свързани с други престъпления като например или основно незаконна лихварска дейност.

На този етап не можем да обявим предварителните резултати от проверките. Очакваме да има и досъдебни производства, каза от своя страна министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Пет са случаите, засечени от пловдивската полиция и докладвани вече на прокуратурата, съобщи директорът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов и обясни каква е използваната от лихварите схема:

Лицата, които осъществяват тази дейност, поставят в зависимост други лица, държат техни лични карти, техни банкови инструменти, дебитни карти. На практика установяваме, че схемите, с които се купуват гласове, е именно с тези посредници.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!