Около 30 000 души се очаква да гласуват в Бурса

Снимка: БГНЕС

В Турция има 136 секции, в които български изселници могат да упражнят правото си на глас. Очаква се сънародниците ни да излязат да гласуват в следобедните часове заради Курбан байрама, който съвпадна с предсрочния вот.

Само в Бурса има 41 секции, предаде специалният пратеник на БНР Николай Кръстев. В цялата страна се очаква да гласуват между 90 000 и 100 000 български изселница. Проблем е регистриран само в една секция, в която изборният ден е започнал само с трима членове на СИК, но той ще бъде решен до края на деня.

Българският консул в Бурса е на място и следи хода на изборния ден в няколко секции. Вотът протича спокойно, но в секциите има опашки.

Лидерът на най-голямата изселническа организация в Турция – "Балгьоч" Юксел Йозкан очаква изборният процес да протича спокойно до 19.00 часа. Около 30 000 души се очаква да гласуват в Бурса.

От Бурса всеки ден потеглят редовни автобуси към България, отбеляза той. Около 10 000 души се очаква да празнуват Курбан Байрама в България, допълни той.

Почти навсякъде преди обед в Одрин, Чорлу, Измир и в Бурса нямаше струпване на гласоподаватели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!