43% достигна избирателната активност в 23-ти район в София

Снимка: Анжела Каменова

По последни данни 43 процента е избирателната активност в 23-ти многомандатен избирателен район в София. Няма сигнали за съществени нарушения. Оплакванията са свързани главно с опашките пред секциите. Имало е и опити на студенти да гласуват без студентска книжка и без удостоверение, както и хора, които са опитали да гласуват със задграничен паспорт.
36,6 процента е избирателната активност в 24-и МИР. 
В София - област избирателната активност е била 26,45 процента.
Ниска избирателна активност и липса на интерес бележат изборния ден в района на Кърджали. Едва 29 процента бе активността на гласоподавателите около 17.00 часа и според представители на секционни комисии няма шанс тя да се повиши сериозно до края на изборния ден. Обяснението е в разликата между броя на избирателите, които по списък са над 250 000 и реално живеещите в областта с право на глас. Вотът преминава и без очаквания наплив на изборни туристи от Турция. 
В област Перник към 17 ч. избирателната активност е 41,16 процента. Активността в самия град Перник е 40 на сто, а в Радомир, където заедно с вота се провежда и местен референдум - 41 % .
От избирателните комисии съобщават, че това двойния вот не създава проблеми. Жителите на община Радомир освен да избират депутати са призовани и да дадат отговор на въпроса "За или против добива на злато" в района.
20,6 % e е избирателната активност в област Кюстендил към 17 ч. Най-много са гласувалите в село Трекляно- над 93 на сто , а най-малко- в  Дупница- близо 37 %.  Местната полиция работи по 8 сигнала за нарушения на Изборния кодекс.
Към 17 часа в Ловешка област избирателната активност е била 42,54%. Най-висока е в община Угърчин – 50,50%, а най-ниска в община Летница – 34,65%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!