Реформаторският блок не изключва участие в коалиция

Снимка: БГНЕС

Ние можем да бъдем доволни единствено от резултати, когато имаме 51% доверие на българския народ. Това каза пред „Хоризонт“ Любен Петров от Реформаторския блок.

Днешният резултат показва, че Реформаторския блок върви по една възходяща тенденция, тенденция, която дава надежда на всички българи, че нещо в България може да се промени. Хората искат да се случи нещо ново, различно. Убеден съм, че младите хора, които сме в Реформаторския блок, хора от едно ново поколение, което в началото на промяната подскачахме по жълтите павета в София и страната, наистина трябва да вземат нещата в свои ръце и да им се даде шанс наистина да променят България. Време няма. Виждаме какво чудо е в страната с всичките безумия, които се случват. Държавата я няма. Политиката е мръсна дума. Партиите са още по-лошо нещо. Хора, които се опитват да манипулират и да обясняват на хората, че нищо не може да се промени, точно това са хората, които искат да не се променят нещата. Те карат хората да не гласуват. Всички можем да се изправим срещу това.

Реформаторският блок ще искаме, участвайки в дясно-център управление, естествено формат ЕНП, нещата да бъдат сложени ясно и прозрачно на масата, каза Петров, като не изключи коалиция.

Имаме много ясни управленски приоритети. Искаме и нова Конституция, искаме един стегнат мандат, който да тръгне да реформира държавата. Тук е шансът и Реформаторският блок, и надявам се колегите от ГЕРБ да вземем нещата принципно и да дадем нов шанс на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!