Ангел Джамбазки: В 43-тото НС ще влязат по-малко партии отколкото в момента обявяват социолозите

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, която е част от Патриотичния фронт, прогнозира пред "Хоризонт", че в Парламента ще влязат по-малко партии отколкото в момента обявяват социолозите:

Искам да видя окончателните резултати, тъй като все още не е ясно кои са партиите, които ще бъдат част от Народното събрание. Ще бъда доволен тогава, когато Патриотичен фронт управлява държавата. Аз подозирам, че партиите в този парламент няма да са толкова много, тъй като сега ще дойдат незаконните и фалшиви гласове от Турция, които ще повишат избирателната активност и е възможно някои от партиите, които се борят за ръба на бариерата да паднат по нея. Ние няма да бъдем патерица за никого. За нас участието във властта не е самоцел, но аз пак казвам, държавата има нужда от стабилно управление. Ако водим разговори с някоя от партиите, те ще бъдат пред камерите на телевизията.

Джамбазки беше категоричен, че Патриотичен фронт няма да преговаря за коалиция:

Когато ние говорим, че не бихме влизали в коалиции, това не означава, че не бихме подкрепяли нещо разумно в управлението на държавата. Разговорът за коалициите на този етап сам по себе си е ненавременен, тъй като дори не сме видели окончателните резултати. Това, което е ясно за Патриотичния фронт  е, че няма да водим никакви разговори с ДПС. Според нас с тях трябва да говорят прокурорите, а не останалите политици. Другото, което за мен е сигурно е, че държавата трябва да има последователно и стабилно управление. Как ще стане това нещо, ще стане ясно след като се видят резултатите?

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!