Близо 3000 българи са гласували в Чикаго

Снимка: Уикипедия

Близо 1500 наши сънародници гласуваха само в две от секциите в най-големия квартал на българската общност в Чикаго - "Дес Плейнс". За Чикаго общият брой гласували е близо 3000. Въпреки ниските температури в сутрешните часове имаше желаещи да подадат своя вот.

Членът на комисията в "Дес Плейнс" Нина Петкова каза:

Още от 6.00 часа, от отварянето на комисията тук имаше българи, които гласуваха. Винаги ще бъдем най-активните, за да помогнем да се променят нещата в България и наистина да се гледа демократично, перспективно и децата ни да остават в България и не да се раждат по 28 българчета по света.

Големият брой гласоподаватели надминаха очакванията на комисията и резултатите от предишните избори. В една от двете секции в "Дес Плейнс" по обед се наложи разпечатването на допълнителни декларации.

Както в Чикаго, така и в останалата част на Съединените щати е имало опашки пред секциите. Повече избиратели в сравнение с миналите избори е имало и в Ню Йорк, където те надминаха 700, в Атланта 366, а в новооткритата секция гласа си подадоха 77 българи.

По Западното крайбрежие пред секциите се забелязваха много млади хора, които скоро са напуснали България и искаха да покажат, че не им е безразлично за бъдещето на страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!