Част от секционните избирателни комисии в София вече започнаха да предават бюлетините си

Снимка: БГНЕС

Част от секционните избирателни комисии в София вече започнаха да предават бюлетините си в столичната зала "Христо Ботев". Това става спокойно и без напрежение показва проверка на "Хоризонт".

Този път струпване пред входа няма. Обработването на протоколите става бързо, въпреки преференциите, а органите на МВР са организирали добре охраната на бюлетините. Това позволява на членовете на ЦИК са преминават изключително бързо. Част от членовете на ЦИК заявиха, че организацията е много добра и успяват да свършат работата си за минути. В залата има осигурени седящи места, за да бъдат облекчени чакащите за предаване на бюлетини.

Опашки се образуваха пред един от входовете на НДК, където членове на секционните избирателни комисии в София предават протоколите и чувалите с бюлетини. Едва към този час чакащите влязоха в сградата, за да предадат документите от вота. Пред репортера на БНР Виолета Ашикова хора на опашката споделиха, че умората и чакането в студа са изнервили чакащите. В момента всички са в сградата, където ще чакат тепърва да предадат чувалите и да бъдат вкарани протоколите в системата, което ще отнеме още няколко часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!