Янко Янков: За нас е важен националният, а не партийният интерес

Снимка: БГНЕС

За ДПС са важни политиките, които трябва да бъдат заложени като основен приоритет за страната и те трябва да са продукт на консенсус. Едва тогава идват личностите и партиите, които трябва да реализират тези политики, каза в предаването "Преди всички" Янко Янков от ДПС:

За нас е важен националният интерес, а не партийният. Ние можем да подкрепяме тези политики и в качеството си на управленски субект, и в качеството си на опизиционен субект. За нас са важни политиките, защото без сериозни и качествени политики, които да генерират конструктивни и устойчиви реформи за много дълъг период от време, България я чакат много лоши дни. 

Реалната политика е изкуство на възможното, припомни думи на Ахмед Доган депутатът от ДПС:

Ако някой си мисли, че може да фокусира някакъв политически консенсус единствено и само върху своята програма, това е наивитет, който не би трябвало да се коментира и е нещо изключително несериозно. Отговорната политика изисква чрез определени компромиси в тясно партийния интерес, да реализираш други, които съвпадат с интересите на други партии, което означава с интересите на цялата нация. 

Грешна теза и елементарно оправдание е, че БСП са загубили, защото са управлявали с ДПС, коментира Янко Янков.

Той обясни готовността на ДПС да даде 300 дни на бъдещото управление:

Ако не се намери формула, по която да се сформира правителство, в което ние не сме, ние толерантно, конструктивно, съвсем добронамерено ще изчакаме, за да видим дали това, което е заявено ще бъде реализирано и дали то ще е полезно за България от гледна точка на програмите на партиите и от гледна точка на програмата на нашата партия. И в процеса на реализация на това управление ще се види каква ще бъде по-нататъшната реакция и на нашата партия, включително. 

Според Янко Янков бъдещи избори ще са унищожителни за някои от партиите, които сега влизат в парламента. По думите му това няма да е в интерес и на ГЕРБ.

Цялото интервю с Янко Янков можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!