Методи Андреев: Проблемите в държавата се нуждаят от дясноцентристко управление

Снимка: БГНЕС

Методи Андреев е избран за народен представител от листата на ГЕРБ в Пловдив – област. В предаването „Преди всички“ той посочи, които са правилните варианти пред най-голямата партия в страната:

Едно е ясно – ГЕРБ не може да бъде с БСП, с ДПС, с „Атака“ не може. „България без цензура“ е несериозно като партия, това е един проект, който сам със себе си не е ясен – дясно ли е, ляво ли е, каква програма имат. Единствената възможност, разумна донякъде, но трудна за реализация, това е да се търси дясноцентристка коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Според Методи Андреев в момента полезно за държавата е да има дясноцентристка политика:

Тези тежки проблеми, заради които хората не гласуваха, може да бъдат преодолени със смела реформа в съответните сфери. За това трябва да има съответното убедено и мотивирано мнозинство. Аз не го виждам като брой депутати.

Подкрепа под каквато и да било форма от ДПС е като целувката на Юда, коментира Методи Андреев и допълни, че е важно на места да се прекъснат потоците на пари към обръчите от фирми на ДПС.

Според него, ако Реформаторският блок искат Бойко Борисов да не е премиер, те е трябвало да имат поне 50 депутати: Ако на РБ проблемът им е само кой ще е премиер, трябва да ви кажа, че те не виждат далеч. Те виждат в някакъв персонален план своето участие в правителството. Ако искат действително да се води дясноцентристка политика и ако те смята, че могат да бъдат полезни, тези неща не се казват предварително. Сяда се на преговори, поставят се условия, правят се предложения. Това нещо по медиите за мен е стара и много тежка болест на българската политика. В тази тежка ситуация и фрагментиран парламент колкото по-малко поставяш условия предварително, толкова възможността да се случи нещо положително се увеличава.

Методи Андреев заяви категорично, че ще напусне Народното събрание, ако ДПС влезе във властта. Той отрече да става вътрешен министър и похвали работата на служебния министърна вътрешните работи Йордан Бакалов за работата му по  противодействието на купуването на гласове.

Цялото интервю на Силвия Великова с Методи Андреев можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!