Татяна Дончева: Политическото задкулисие ще продължи

Снимка: БГНЕС

Две формации: "Глас народен" с лидер Светослав Витков и "Движение 21" на Татяна Дончева, остават извън парламента, но печелят повече от един процент от гласа на избирателите, което означава, че ще имат партийни субсидии.

В интервю за "Преди всички" Татяна Дончева обобщи, че на тези избори българите са заложили на патриотичните формации, сред които обаче няма потенциал за правителство: Има потенциал за надвикване, за боксов мач. Те ще видят много скоро, че дори да се направи правителство, нямат политически капацитет.

Това, което виждам, е продължаване на политическото задкулисие и то тежко, коментира Дончева: Проблемът на ГЕРБ и Реформаторския блок не е, че не могат да направят правителство. Правителство в други държави с други политици би могло да стане без никакъв вопъл. Факт, че Бойко Борисов един месец плаче като вдовица как не му дават абсолютно мнозинство и той няма какво да прави, ако няма абсолютно мнозинство, за какво ви говори? Те не са свикнали да играят мач срещу противници и при трудни условия. Там всичко е 3 министерства за мен, 2 – за теб. Сега ще говорят едни напоителни работи как е важна програмата. Каква програма, какви 5 лева, като има три проблема на масата и като вие сте причина за тяхното създаване. Какво от там нататък ще следва, че те ще решават проблеми? Нито имат капацитет да ги решават, нито имат интерес.

Тя упрекна медиите, че са давали поле за изява единствено на първите 8 партии, които влизат в Народното събрание.

"Движение 21" постигна много добри резултати в големите областни градове, което означава, че има много хляб в това, което правим, и ако продължим, това не може да не даде резултати, коментира резултатите от изборите Татяна Дончева.

Цялото интервю с Татяна Дончева можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!