Корман Исмаилов: Ще има нестабилно правителство заради ценностните различия между партиите и силното задкулисие

Снимка: БГНЕС

Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство“, коментира в „Преди всички“ как гласуваха българските турци на парламентарните избори вчера:

Голям финансов ресурс, през изселническите дружества, се излива в организацията на изборите в Турция. /…/ Няма как да си бил част от едно провалено управление и да вдигаш резултатите си, значи други инструменти се използват за вдигане на тези резултати.

За срещата на Лютви Местан с Реджеп Ердоган той заяви: В Турция предстоят парламентарни избори след около 8 месеца и сделката, която Местан предложи, е да постави в услуга контрола и влиянието, което има върху хората, които гласуват за ДПС, така че те да бъдат в подкрепа на управляващата партия в Турция.

Резултатите на Реформаторския блок и евентуална подкрепа за коалиция с ГЕРБ и Патриотичния фронт Исмаилов оцени:

Ние ще подкрепим управленска програма, приоритети – месец по месец и най-вече са важни личностите, които ще реализират тази програма. Задължително ще искаме коалиционно споразумение. По думите му РБ се разминава ценностно с ПФ и е трудно да са близки, но тежката ситуация и необходимите реформи ще са определящи по отношение на подкрепата.

Корман Исмаилов прогнозира, че предстоят много тежки преговори за съставяне на правителство: Ще има пак нестабилно правителство заради ценностните различия между партиите, които влизат в парламента, и много силното задкулисие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!