Арман Бабикян: Спонсорите са единствените, които могат да сглобят управленска коалиция

Снимка: Ивайло Михайлов

Политиците получиха достатъчно голяма изненада на тези избори, коментира в предаването "Преди всички" пиар експертът Арман Бабикян:


Всеки един от тях беше тръгнал със собствената си задача. Бойко Борисов беше решил, че ще гледа втора серия на първото си управление. Затова бяха заявките за 110, 120 депутати, иначе светът свършва. Оказа се, че не е успял да трогне с тези призиви населението.

Според него, ако от процентът избирателна активност се извади, числото на корпоративния и купения вот ще стигне до много грозна истина.

Време е да се спре с мантрата, че в България има една зла партия, която обикаля и купува гласове наляво и надясно и тя се казва ДПС. Практиката на терен на тези избори показва, че това се върши от много повече политически субекти, което не е повод за гордост, смята Арман Бабикян.

Пиар експертът прогнозира, че политиците трудно биха се разбрали помежду си:

Цял месец те не седнаха на един предизборен дебат пред хората. Нямаше нито лидерски дебат, нито дебат по важните секторни политики в страната на водещите партии. /…/ Сега ще си говорят, но не пред очите на хората, не пред камерите. Тези преговори няма да се случат пред нашите очи, те ще се случат някъде другаде. Те ще се случат най-вероятно с помощта на последните. Имам предвид тези, които финансират голяма част от тези партии, т.нар. "задкулисие". Точно тези хора – спонсорите, са единствените, които биха могли да сглобят управленска коалиция. 

Цялото интервю с Арман Бабикян можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!